Dosarul vizitei lui Dragnea în apropierea lui Trump, un cartof fierbinte pentru judecători

2
Dragnea, Trump, Giuliani
Dragnea, Trump, Giuliani

Dosarul vizitei lui Dragnea în apropierea lui Trump este un cartof fierbinte pentru judecători. Cinci dintre aceștia, de la Tribunalul București, s-au recuzat de la judecarea dosarului DNA în care Liviu Dragnea e acuzat de trafic de influență în legătură cu vizita din 2017 în SUA la inaugurarea lui Donald Trump, potrivit portalului instanțelor.

 

Judecători au formulat cereri de abținere pentru că au semnat, alături de alte mii de magistrați din toată țara, un memoriu prin care se cerea guvernului și majorității PSD-ALDE din perioada 2017-2019 să renunțe la modificările aduse legilor justiției.

Vezi și Ce a spus Dragnea când a fost faţă în faţă cu Trump

Acum în pușcărie, Liviu Dragnea a obținut în instanță în trecut strămutarea la Giurgiu a procesului pentru eliberarea sa condiționată din închisoare motivând că un judecător de la Tribunalul București fusese semnatar al memoriului.

Vezi și Dragnea a ajuns din nou la DNA, acum pe motiv de… vizită la Trump

Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a trimis în judecată pe 17 mai pe Liviu Dragnea, acuzat de trafic de influență în legătură cu vizita făcută în ianuarie 2017 la Washington, cu ocazia inaugurării președintelui SUA de la acel moment, Donald Trump, potrivit unui comunicat de presă.

A fost trimis în judecată și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, ex-consilier al fostului deputat PSD, Florin Iordache, pentru cumpărare de influență.

Ceilalți trei trimiși în judecată sunt omul de afaceri Cristi Burci, fiul său Carlo Burci și omul de afaceri Dan Valentin Belcea.

Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea că ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri foloase necuvenite pentru el și pentru PSD, în schimbul cărora a încercat să influențeze premierul și alți miniștri din guvernele PSD pentru a-l ajuta pe acesta. Foloasele necuvenite ar fi vizita la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump și servicii de lobby.

În noiembrie 2017, Gheorghe Dimitrescu este cel care a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea, ”cât mai curand posibil”, întâlniri la vârful administrației americane.

În schimb, Dragnea l-ar fi ajutat pe Dimitrescu să ajungă consul la Bonn.

Dragnea și Grindeanu, invitați la învestirea lui Donald Trump ca președinte SUA. Ce replică dă Klaus Iohannis

Încă din iunie 2019 că vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu efectuată în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Trump, a intrat în atenția anchetatorilor americani. În cursul anului 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autoritățile americane au cerut informații în România referitoare la Dragnea și Grindeanu.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele