Dragnea, după discursul Vioricăi Dăncilă din Parlamentul European: “Chiar m-am simțit mândru că sunt român”

0

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, la o emisiune TV, că, după discursul premierului Viorica Dăncilă în Parlamentul European, s-a simțit mândru că este român, el afirmând că, la Bruxelles, ”trădători” mint și manipulează în privința situației din țară.

”Eu – și cred că nu numai eu, că am primit foarte multe mesaje – chiar m-am simțit mândru că sunt român. Am văzut un premier al României care a mers la Strasbourg cu referență, cu respect, cu prețuire, dar cu demnitate în a-și reprezenta statul”, a declarat la România TV Liviu Dragnea.

El a mai spus că dorință legitimă a României este să primească din partea europenilor același respect și aceeași prețuire.

”Nu cred că este bine pentru noi, pentru generațiile viitoare, ca România să accepte în continuare o poziție a unei țări care este certată toți și de cele mai multe ori nici măcar nu înțelegem de ce suntem certați”, a adăugat liderul PSD.

El a mai spus că unii dintre europarlamentarii care au vorbit în timpul dezbaterii din Parlamentul European ”habar nu aveau de legile Justiției din România”, iar o eurodeputată a afirmat că se folosesc fonduri europene pentru referendumul pentru familie.

”Vă dați seama ce manipulare e transmisă la Bruxelles de ani de zile, câte minciuni se spun acolo din partea unor trădători, o spun cu toată tăria, care murdăresc imaginea acestei țări, care sunt interesați doar de destabilizarea României și doar de a continua ca România să fie în genunchi în fața intereselor străine”, a conchis Liviu Dragnea.

În plenul de la Strasbourg al Parlamentului European a avut loc, miercuri, dezbaterea privind statul de drept în România, la care a participat și premierul Viorica Dăncilă. Ea a declarat miercuri, în Parlamentul European, că vrea un dialog constructiv, dar există multă dezinformare, acuzând-o direct pe Monica Macovei că practică astfel de metode. Ea a adăugat că nu a venit la Strasbourg pentru a da socoteală, ci din din respect și prețuire pentru forul european. Șeful Executivului român a solicitat aceeași atitudine față de poporul român.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a spus că vor fi folosite toate mijloacele de către Comisia Europeană pentru a regla situația din România, fie că este vorba despre Mecanismul de Cooperare și Verificare, fie că sunt alte metode.

Citește și Tudorel Toader susține că a primit acceptul de la Comisia de la Veneția pentru modificarea legilor justiției prin OUG

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele