Dragnea și Mazăre au pierdut la CCR: sesizarea lui Iordache ar putea fi reluată de la zero

0

CCR decide o nouă amânare a deciziei în cazul asupra sesizării depuse de Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, privind completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Noua dată pentru decizia CCR este 3 iulie, termen până la care CCR va avea o nouă componență, iar discuțiile ar putea fi chiar reluate de la zero; curtea este la a cincea amânare.

Chiar dacă CCR ar admite acum sesizarea lui Florin Iordache, nu l-ar mai salva pe Liviu Dragnea, spun specialiștii în domeniul juridic. În schimb, i-ar ajuta doar pe cei care nu sunt încă în etapa de apel sau care au fost condamnați definitiv de un complet de 3, cum ar fi cazul lui Radu Mazăre.

Citește cum Tarcea crede că sesizarea lui Iordache încalcă voința Curții Constituționale

Florin Iordache – delegat la conducerea Camerei de către președintele de atunci, Liviu Dragnea, plecat în concediu – a depus sesizarea la o săptămână după ce avocații lui Liviu Dragnea din procesul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman ceruseră, la termenul anterior, sesizarea CCR, pe motiv că decizia prin care preşedintele PSD a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare, pe fond, este nulă, pentru că inculpatul a fost judecat de un complet de 3, care nu e specializat pe fapte de corupţie.

În 20 mai, CCR a stabilit că Florin Iordache avea dreptul de a sesiza existenţa unui conflict de natură constituţională, chiar dacă acesta fusese delegat în fruntea Camerei Deputaților de Liviu Dragnea, iar acesta din urmă era direct interesat de o astfel de decizie.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele