Dublarea alocaţiilor copiilor merge spre promulgare la Iohannis

Florin Roman, PNL: Haideţi, nu mai blocaţi impozitarea pensiilor speciale şi sigur că putem creşte alocaţiile

0
- Reclama -

Dublarea alocaţiilor copiilor, în linie dreaptă. Parlamentul a respins amânarea introdusă de Guvern. Legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis, iar dacă preşedintele o promulgă, Guvernul ar trebui să crească alocaţia pentru copii până la suma de 300 de lei. Preşedintele are la dispoziţie 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament.

 

”Având în vedere că săpt trecută şi dl fost preşedinte al României Traian Băsescu avea o replică de genul că este criminal cel care creşte veniturile pentru că oamenii cu banii se duc la alimentară, vezi Doamne mănâncă, considerăm că dreapta şi-a cam prezentat poziţia în ceea ce priveşte creşterea veniturilor în România”, a declarat în timpul dezbaterilor deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu.

La rândul său, liderul deputaţilor liberali Florin Roman a spus că PNL va majora alocaţiile.

”Haideţi, nu mai blocaţi impozitarea pensiilor speciale şi sigur că putem creşte alocaţiile şi pensiile conf legii dacă şi dvs veţi fi de acord cu anularea pensiilor speciale. Românii vor putea să facă diferenţa între un PSD care susţine pensiile speciale şi un PSD care vrea să facă o chestiune populist, politic, demagogic. Vă vom forţa să renunţaţi la frăţia cu pensiile speciale”, a declarat Florin Roman.

- Reclama -

Deputatul UDMR Csep Eva a anunţat că parlamentarii Uniunii se pronunţă pentru respingerea ordonanţei de urgenţă.

Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a dat raport de respingere a ordonanţei de urgenţă.

PSD insistă cu mărirea alocațiilor copiilor

Şi senatorii au votat, pe 3 februarie, tot pentru respingerea ordonanţei de urgenţă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii , sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 18 decembrie, decizional, proiectul de lege ce prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Astfel, lege prevede majorarea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii astfel:

– 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

– 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani;

– 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Uterior, Guvernul a emis ordonanţa de urgenţă de prorogare a termenului pentru 1 august 2020, OUG respinsă astăzi de Parlament.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele