După vaccinare, numărul îmbolnăvirilor în rândul personalului medical mai mic de peste 10 ori

2
vaccin
vaccin-antigripal
- Reclama -

Numărul de infectări în rândul personalului din spitale și centre sociale a scăzut de la o medie de 500 la sub 50 pe săptămână, ca urmare a vaccinări anti-COVID, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Din cele 250.000 de persoane eligibile în etapa I, respectiv angajați din sănătate și sistemul social, în 14 februarie erau vaccinate cu două doze 89,6% dintre acestea și 98,4% cu o singură doză.

Vezi și 3.500 de români s-au infectat cu noul coronavirus după prima doză de vaccin

„Impactul este scăderea substanțială a ratei de incidență a cazurilor de COVID-19 cu peste 87% în rândul lucrătorilor din sistemul medical și social, de la o media de 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Vezi și Valeriu Gheorghiţă: se analizează posibilitatea imunizării profesorilor de către echipe mobile

Președintele CNCAV s-a referit şi la beneficiile vaccinării înregistrate în cadrul centrelor medico-sociale şi centrele rezidenţiale.

„Din cele aproximativ 49.000 de persoane eligibile, care doresc să se vaccineze, din rândul beneficiarilor din aceste centre, incluzând pe lângă persoanele internate şi personalul de îngrijire, până la data de 14 februarie au fost vaccinate cu două doze de vaccin 56,45% dintre acestea, respectiv 86,67% cu o singură doză. În ceea ce priveşte impactul vaccinării în rândul acestei categorii de persoane, observăm o reducere cu peste 65% a numărului de cazuri de îmbolnăvire prin COVID-19 în ultimele patru săptămâni, ceea ce ne plasează într-o situaţie favorabilă din punct de vedere al reducerii riscului de apariţie a focarelor de îmbolnăvire în aceste centre rezidenţiale şi sociale”, a spus şeful Gheorghiță.â

- Reclama -

Vezi cel mai performant purificator de aer anti coronavirus

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele