Economia franceză îşi revine

0

Creşterea economică şi inflaţia din Franţa se vor modera în 2022, după o redresare peste aşteptări în acest an, iar ulterior oferta de forţă de muncă limitată va duce la creşterea salariilor, a prognozat duminică banca centrală franceză.

 

A doua cea mai mare economie a zonei euro va înregistra o creştere de 6,7% în acest an, afirmă Banca Franţei în cele mai recente perspective pe termen lung, peste estimările sale anterioare de 6,3%.

Avansul post-pandemi al economiei va încetini anul viitor, la 3,6%, iar tendinţa descendenta va continua în anii următori, la 2,2% în 2023 şi 1,4% în 2024, potrivit băncii centrale.

De asemenea, mai anticipează că inflaţia, determinată în mare parte de preţurile ridicate la energie, va atinge vârful la sfârşitul acestui an, de aproximativ 3,5%, înainte de a reveni la sub 2% la sfârşitul anului 2022.

Banca centrală se aşteaptă ca inflaţia să se stabilească la 1,7% în 2023-2024, o rată care ar fi peste inflaţia scăzută observată în anii premergătoare pandemiei de Covid-19 şi mai apropiată de ratele observate înainte de criza financiară din 2007-2008.

Hipermarketurile străine din Ungaria, obligate să cedeze săracilor alimentele ce expiră în 48 de ore

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele