UPDATE: Elogiu traseismului, Meleşcanu şef la Senat

0

Călin Popescu Tăriceanu, spune că va sesiza Curtea Constituțională pe tema votului, pentru că au fost doi candidați ai aceluiași grup parlamentar. Aceasta, în condițiile în care Meleșcanu face parte din grupul ALDE, dar a fost propus de PSD. În același timp, ALDE a avut propriul candidat.

„Acest vot nu va rămâne fără urmări”, a spus Tăriceanu de la tribuna Senatului.

Știre inițială

Teodor Meleşcanu, a fost ales preşedinte al Senatului cu 73 de voturi.

Imediat după anunţarea rezultatului, Meleşcanu a declarat că îşi pune experienţa în slujba Parlamentului din care vrea să facă ”o instituţie de elită în sistemul democratic românesc”. Meleşcanu afirmă că, înainte de a fi membru al unui partid, este român, iar votul românilor trebuie să fie determinant.

”Sunt membru al grupului ALDE şi voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare”, a mai spus Meleşcanu, invocând programul de guvernare PSD-ALDE pentru care românii şi-au dat votul în 2016. La rândul său, Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie şi învinsă de Meleşcanu în al doilea tur de scrutin, a afirmat că este o primă bătălie pe care PSD o pierde în favoarea unei persoane dintr-un alt grup politic.

La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că alegerea s-a făcut cu încălcarea regulamentului şi va sesiza Curtea Constituţională.

Citeşte şi: Protest cu ștreanguri și o latrină în fața Ministerului Educației

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele