Emmanuel Macron, omagiu lui Aznavour

0

Personalităţi, politicieni, autorităţi armene, admiratori şi apropiaţi ai lui Charles Aznavour au fost prezenţi, vineri dimineaţă, în curtea Palatului Invalizilor pentru omagiul naţional adus “unui monument al cântecului francez”, care a decedat luni, la vârsta de 94 de ani.

Peste 2.000 de persoane au asistat la această ceremonie oficială, solemnă şi foarte restrânsă. Palatul Elysée a precizat că familia a dorit un omagiu republican şi oficial, cu preşedintele Republicii dar şi cu autorităţi armene.

“Acum 30 de ani, a fost un cutremur în Armenia, astăzi este un nou cutremur”, a mărturisit Laurent Boutros, un muzician francez de origine armeană, venit să-i aducă un omagiu cântăreţului alături de o mie de anonimi.
Jumătate dintre cei care au asistat au fost admiratori, cealaltă jumătate oameni politici şi personalităţi din lumea spectacolului. Printre ei: Jean-Paul Belmondo, Dany Boon, Eddy Mitchell, Mireille Mathieu, Grand Corps Malade, Enrico Macias, Michel Drucker.

Preşedintele Emmanuel Macron, prim-ministrul Armeniei, Nikol Pachinian, şi preşedintele Armen Sarkissian au luat parte la ceremonie. “Charles Aznavour ar fi dorit să trăiască un secol, îşi promisese, ne promisese. Ca o ultimă provocare lansată vieţii”, a fost elogiul preşedintelui Macron. “Pentru aproape un secol, el este cel care ne-a făcut să trăim”, a adăugat el.

Citește și: Noaptea Albă a Galeriilor: 170 de galerii de artă, spaţii şi ateliere de artişti, deschise vineri, 5 octombrie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele