Europarlamentar PSD: Președintele și opoziția manipulează partenerii externi în legătură cu violențele din 10 august

1

Europarlamentarul PSD, Claudia Țapardel, a afirmat, pe Facebook, că a trecut o săptămână de la protestele din 10 august, iar președintele Klaus Iohannis și Opoziția nu au înțeles că România are nevoie de un climat de liniște și stabilitate pentru a se pregăti de preluarea președinției Consiliului UE.

“A trecut deja o săptămână de la protestele din 10 August și speram că liderii Opoziției, în frunte cu Președintele României, vor înțelege că România are nevoie de un climat de liniște și de stabilitate pentru a se pregăti și a face față tuturor provocărilor generate de iminența preluării de către țara noastră a Președinției Consiliului UE. Din păcăte am constat cu dezamăgire că, după alimentarea și încurajarea unei atitudini conflictuale, a limbajului obscen și a acțiunilor violente în locul unui apel firesc la calm și cumpătare, urmate apoi de condamnarea în cor de către Iohannis, Orban și Barna a Jandarmeriei Române, instituție a statului responsabiă de asigurare liniștii și ordinii publice, aceștia au trecut la o nouă etapă și anume manipularea grosolană a adevărului despre ceea ce s-a petrecut în acea noapte precum și dezinformarea partenerilor externi și alimentarea unei campanii negative atât în presa națională aservită cât și cea internațională”, a scris eurodeputatul PSD, Claudia Țapardel, sâmbătă pe contul de Facebook.

Aceasta se întreabă dacă dorința de a veni la putere a liderilor Opoziției și a șefului statului Klaus Iohannis este atât de mare încât să sacrifice imaginea României în străinătate.

“Sincer mă întreb cu indignare cât de mare este această dorință de a veni la putere, încât Președintele și liderii opoziției sunt capabili să distrugă iremediabil imaginea și credibilitatea țării pe plan extern? Oare oamenii aceștia nu realizează că după această campanie de șubrezire a imaginii României, ne vor trebui ani și eforturi subtanțiale să restabilim credibilitatea noastră pe plan internațional?”, a mai spus Claudia Țapardel pe rețeaua de socializare.

Eurodeputatul PSD precizează că protestul din 10 august nu a fost autorizat și ulterior “vocea Diasporei” a fost acoperită de grupări de persoane violente, încurajate de mesajele lui Iohannis și ale Opoziției.

“De aceea cred că că este momentul adevărului și al clarificării unor aspecte foarte importante: Am avut de-a face cu un protest neautorizat, pentru care nu și-a asumat nimeni răspunderea, în care vocea Diasporei a fost acoperită de o serie de grupări cu comportament agresiv si foarte violent, încurajate în acțiunile lor, prin mesajele transmise, chiar de către Președinte și Opoziție. Nu dorește nimeni și cu atât mai puțin Partidul Social Democrat să absolve abuzurile unor reprezentanți ai Jandarmeriei, dacă acestea vor fi dovedite. Dar a denigra o instituție întreagă, doar pentru că aceasta și a făcut datoria de a menține ordinea publică este prea mult”, a completar europarlamentarul PSD.

În opinia Claudiei Țapardel, explicația politică pentru ceea ce s-a întâmplat este că lui Klaus Iohannis îi este frică de faptul că dacă PSD este lăsat să guverneze până în 2020, atunci Opoziția va pierde următoarele alegeri.

“Întrebarea mea este de ce un protest al Diasporei care trebuia să fie pașnic, așa cum se întâmplă în orice stat care respectă regulile democrației, s-a transformat într-o încercare de răsturnare a unui guvern legitim și de schimbare prin forță a puterii politice? Oare pentru că Opoziția înțelege că dacă PSD este lăsat să guverneze până în 2020, va pierde categoric următoarele alegeri. Este greu de acceptat pentru Opoziție faptul că măsuri precum creșterea salariilor, noua lege a pensiilor, atragerea de investiții, menținerea creșterii economice peste media europeană, vor asigura acestei guvernări o susținere constantă din partea cetățenilor și o creștere permanentă în sondaje. Din păcate, aceasta este teama lui Klaus Iohannis și a partidelor de Opoziție. Și asta este explicația politică pentru tot ceea ce s-a întâmplat, precum și pentru obsesia de a avea “Guvernul meu””, a conchis sursa citată.

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a apreciat, sâmbătă, că este necesară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru că declarațiile lui Klaus Iohannis despre acțiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august “denotă dorința evidentă de a stimula și mai mult violențele existente”. Președintele delegației PSD din Parlamentul European a adăugat, potrivit sursei citate, că Președintele României trebuie să înțeleagă că „schimbarea guvernului altfel decât prin mijloace democratice este ilegitimă”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, pe 13 august, că au trecut deja trei zile de la protestul violent din Piața Victoriei şi nu există niciun responsabil, precizând că în orice ţară până la această oră ar fi fost cel puţin o demisie. Șeful statului a adăugat că cei vinovați de ceea ce s-a întâmplat la protestul din 10 august trebuie pedepsiți, indiferent cine sunt ei.

Citește și Europarlamentar PSD acuză presa internațională că a publicat fake-news despre violențele jandarmilor

De Vlad Mitu

1 comentariu

  1. “Honestly I wonder with indignation how great is this desire to come to power that the President and the opposition leaders are able to irremediably destroy the country’s image and credibility externally? Do these people fail to realize that after this campaign of shrinking Romania’s image, will we have to take years and subtle efforts to restore our credibility internationally? “Claudia Tapardel said on the social network.???????PSD De când a “luat”, puterea după un vot dezastruos în care 63% din populația țărilor nu a putut fi deranjată să voteze încă un alt partid corupt și comunist. Începând cu acea dată, PSD s-au dovedit a fi atât de corupți încât acum sunt privite cu dispreț, de lideri mondiali și de politicieni. Ei s-au rușinat de interesul lor total de a aduce România într-o națiune democratică adevărată. Atât de mult, pentru evenimentele recente, guvernul român ar putea suferi ejecție din Ordinul european. Claudia Papardel, deschideți ochii și înțelegeți de ce populația s-a masat în fața Parlamentului, în ultimii doi ani, de ce au făcut cetățeni români din întreaga lume, să vină să demonstreze împotriva PSSD-ului dvs.? În calitate de guvern, aceștia sunt deplorabili în faptele lor de trecere a legii secrete, ocolind dezbaterile parlamentare și eforturile lor de a include sistemul de lege al țărilor pentru a fi la mila conducerii politice! Aceste acțiuni nu au fost localizate de Președinție sau de opoziția parlamentară, ci din cadrul PSD.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele