Eurovision 2023: Marea Britanie va găzdui ediția următoare a concursului Eurovision

1
- Reclama -

Concursul Eurovision va avea loc în Marea Britanie anul viitor, anunță BBC. Organizatorii spectacolului au decis că evenimentul nu poate avea loc în țara câștigătoare, Ucraina, din cauza războiului în curs de desfășurare, în urma invaziei Rusiei.

Marea Britanie s-a clasat pe locul al doilea în acest an, astfel că au fost deschise discuții cu BBC pentru organizarea spectacolului din 2023.

„Suntem recunoscători partenerilor noștri de la BBC pentru că au fost solidari cu noi”, a declarat Mykola Chernotytskyi, șeful postului public de televiziune din Ucraina, UA:PBC.

Nu se știe în ce oraș se va găzdui următoarea ediție

Nu se știe încă ce oraș va găzdui, dar orașe precum Glasgow, Manchester și Bristol și-au exprimat interesul de a se implica în organizare. Orașele vor trebui să dovedească faptul că au facilitățile potrivite și trebuie să treacă printr-un proces de preselecție, care va începe săptămâna aceasta.

Ucraina se va califica automat în Marea Finală, așa cum se obișnuiește pentru câștigător, alături de așa-numitul Big Five, din care face parte și Regatul Unit.

- Reclama -

„Este un mare regret că colegii și prietenii noștri din Ucraina nu pot găzdui concursul Eurovision 2023. A fi invitați să găzduim cel mai mare și mai complex concurs muzical din lume este un mare privilegiu”, a declarat directorul general al BBC, Tim Davie.

El a declarat că radiodifuzorul va face din acest eveniment „o reflectare reală a culturii ucrainene, alături de prezentarea diversității muzicii și creativității britanice”.

Cum trebuie să fie locul unde o să se desfășoare concursul

EBU a precizat că locul de desfășurare ar trebui să găzduiască aproximativ 10 000 de spectatori, să se afle în apropiere de un aeroport internațional și să aibă suficiente locuri de cazare la hotel pentru cel puțin 2 000 de delegați, jurnaliști și spectatori.

Kalush Orchestra, participantul Ucrainei, a câștigat concursul din acest an în luna mai, într-o demonstrație simbolică de susținere din partea publicului, în timp ce Sam Ryder s-a clasat pe locul al doilea pentru Marea Britanie, cel mai bun rezultat al țării din 1998 încoace.

Marea Britanie a găzduit Eurovision de opt ori – mai mult decât orice altă țară. De alte patru ori a preluat sarcinile de organizare pentru alte țări. A fost gazdă pentru Olanda în 1960, pentru Franța în 1963, pentru Monaco în 1972 și pentru Luxemburg în 1974.

Marea Britanie a găzduit ultima dată în 1998, de la Birmingham, după victoria lui Katrina and the Waves. Harrogate, Brighton, Edinburgh și Londra au fost, de asemenea, orașe gazdă. Israelul a fost ultima țară care a refuzat să găzduiască, în 1980, după ce câștigase și în anul precedent.

Ucraina nu poate găzdui competiția

În mod normal, victoria Ucrainei ar însemna că aceasta va găzdui competiția anul viitor, dar EBU a insistat că acest lucru nu se va întâmpla din cauza conflictului din această țară.

Anunțul de luna trecută a fost întâmpinat cu dezamăgire de ministrul ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkachenko, care a emis o declarație în care „a cerut schimbarea deciziei”.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele