Fabian Gyula, propus Avocat al Poporului, probleme cu pensia specială

0

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, îi cere lui Fabian Gyula, propus Avocat al Poporului de către UDMR, să își spună opinia despre pensiile speciale dacă vrea ”votul majorității reformiste”. În paralel, deputatul USR Tudor Benga a anunțat că nu îl votează pe Fabian Gyula pentru că acesta are pensie specială.

 

Fabian Gyula, a declarat miercuri că s-a pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani, iar pensia sa de magistrat este de peste 10.000 de lei. Întrebat dacă 49 de ani este o vârstă potrivită pentru a ieşi la pensie, acesta a spus: „Raportat la presiunea la care eşti supus în magistratură, da”.

„Fabian Gyula, propunerea pentru funcția de Avocat al Poporului, are obligația morală de ne prezenta opinia sa asupra pensiilor speciale în contextul în care dorește votul majorității reformiste din Parlamentul României”, a declarat Sighiartău, potrivit unui comunicat de presă. El spune că actuala majoritate parlamentară și-a asumat public desființarea pensiilor speciale și că este normal ca toate persoanele promovate în funcții publice să-și asume această viziune.

UDMR are propunere pentru Avocatul Poporului: Fábián Gyula 

„Renate Weber, fostul Avocat al Poporului, a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale cu 85%. Prin acel gest, ea a demonstrat că nu este avocatul românilor ci doar avocatul privilegiaților care au numit-o în funcție. Weber a susținut că impozitarea pensiilor speciale ar fi o discriminare, deși în realitate cei cu adevărat discriminați sunt milioanele de români din buzunarele cărora se iau bani pentru a se plăti aceste pensii imorale”, a spus Sighiartău.

Și deputatul USR Tudor Benga transmite că nu îl va vota pe Fabian Gyula pentru funcţia de Avocat al Poporului, în condiţiile în care acesta beneficiază de pensie specială şi, potrivit informaţiilor pe care le deţine, susţinerea pentru acest candidat nu a fost formalizată în forurile de conducere ale formaţiunii, potrivit Agerpres.

„Am anunţat de săptămâna trecută că eu, unul, nu voi vota un nou Avocat al Poporului în absenţa unor criterii clare de selecţie şi depolitizare a funcţiei, precum şi a unui amplu proces de consultare şi validare publică a acestei numiri. Astăzi pot să vă spun cu certitudine că eu, unul, nu-l voi vota pe Fabian Gyula pentru această funcţie. Consider că numirea unui recipient de pensie specială în această funcţie ar fi un semnal total inadecvat pentru un partid ca USR PLUS, care a pus eliminarea pensiilor speciale în centrul agendei sale de reformă a statului”, a scris deputatul pe Facebook.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele