Facebook și alte corporații restricționează deplasările angajaților spre China

0

Facebook și alte companii mari printre care producătorul de electronice LG și compania de servicii financiare Standard Chartered au decis să restricționeze deplasările angajaților către China în contextul în care numărul deceselor din cauza coronavirusului a urcat marți la 106, transmite Reuters.

 

Companiile aeriene au anulat de asemenea mai multe zboruri și au modificat calendarele de zbor în condițiile în care tot mai multe țări au emis avertizări de călătorie nu doar către provincia Hubei, de unde a izbucnit coronavirusul, dar și către restul Chinei continentale.

Statele Unite a avertizat luni că americanii ar trebui să “reconsidere” orice vizită în China, în timp ce Coreea de Sud și-a ridicat nivelul de avertizare de călătorie marți, recomandându-le cetățenilor să se abțină de la călătorii spre China.

 

Totodată, Facebook a devenit prima companie americană majoră care a anunțat, după avertismentul de călătorie emis de guvernul federal, că restricționează deplasările angajaților

 

Compania le-a cerut angajaților să renunțe la orice călătorie “non-esențială” către China continentală și le-a spus celor care au făcut deja deplasarea acolo să lucreze de acasă, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Producătorul sud-coreean de aparatură electronică LG a impus la rândul său un embargo complet asupra călătorii spre China și le-a recomandat angajaților ce călătoresc în interes de afaceri acolo să se întoarcă cât mai rapid posibil, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.

O altă companie sud-coreeană, producătorul de microcipuri SK Hynix, a spus că recomandă angajaților să evite deplasările “non-esențiale”, în timp ce grupul bancar Standard Chartered a restricționat orice călătorie fie spre China continentală, fie spre Hong Kong.

Producătorul auto japonez Honda a anunțat că le-a recomandat angajaților să evite China, în timp ce Nissan Motor a spus că plănuiește să-și evacueze staff-ul și familiile lor din Wuhan prin intermediul unui zbor pus la punct de către guvernul japonez, scrie Mediafax.

 

Operatorii aerieni își ajustează calendarele de zbor

 

În timp ce companiile au impus restricții de zbor către China, operatorii aerieni au anunțat că cererea pentru zboruri este în scădere și că își ajustează calendarele de zbor. Operatorul sud-coreean Air Seoul a spus că anulează toate zborurile către China, în timp ce compania taiwaneză China Airlines a modificat calendarul tuturor zborurilor de vineri și până pe 10 februarie, anulând cinci curse.

Lufthansa a anunțat luni că rezervările pentru zborurile către și dinspre China s-au redus ușor din cauza izbucnirii coronavirusului. Alte companii aeriene din regiunea Asiei de Est au spus că ar putea exista modificări ale orelor de zbor sau anulări de curse.

International SOS, o firmă de securitate ce sfătuiește alte companii în privința riscurilor de călătorie, a spus că la momentul acesta deplasările în interes de afaceri în China, cu excepția provinciei Hubei, pot continua. Directorul International SOS, James Robertson, a precizat însă că poziția ar putea suferi actualizări dacă vor exista anulări de zboruri în număr masiv pe de-a întregul Chinei și dacă transportul feroviar va fi perturbat.

Citește și: Facebook va crea 1.000 de locuri de muncă în Regatul Unit

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele