Facturi aproape duble la curent electric, din cauza gerului!

Prețul energiei electrice pe bursa OPCOM a ajuns vineri dimineață la ora 9:00 la un nou record istoric de 550 de lei (122 de euro) pe MWh, cu 80% mai mare față de prețul înregistrat în primele zile ale acestui an.

0
facturi curent
- Reclama -

Românii persoane fizice sunt direct afectați de aceste creșteri, care se vor reflecta în facturi. Astfel, de la 1 ianuarie 2017, 80% din factura românilor este reprezentată de prețul energiei pe piața liberă.

Restul de 20% îl reprezintă prețul reglementat, fixat de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Facturi cu 30% mai scumpe ca în Cehia și Slovacia

Prețurile din România sunt egale cu cele de pe bursa din Ungaria pe toată perioada zilei de vineri și cu 20% — 30% mai mari decât pe piețele din Cehia și Slovacia.
Precedentul record pe Bursa de la București a fost atins joi, când prețurile au ajuns la 500 de lei pe MWh în intervalul orar 15:00 — 21:00, scrie Agerpres.

Facturi mari din cauza gerului

România trece printr-o perioadă de ger care durează de două săptămâni și care a urcat consumul de energie la cote de peste 9.000 de MW, cu un maxim de 9.730 de MW înregistrat marți, 10 ianuarie.

Prețul de vineri de pe piața spot este cu 80% mai mare decât înainte de episodul de ger, când prețurile erau în jur de 300 de lei pe MWh.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele