Facturile la electricitate din Grecia vor fi plătite în continuare de veniturile suplimentare din turism

0

Grecia intenţionează să utilizeze profiturile peste aşteptări generate în acest an de sectorul turismului, cea mai importantă sursă de venituri pentru Grecia, pentru a putea subvenţiona în continuare facturile la electricitate, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Executivului de la Atena, Giannis Oikonomou, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în acest an veniturile din sectorul turismului ar urma să depăşească performanţele record înregistrate în anul 2019, fiind prognozate să treacă de 18,2 miliarde de euro.

Aceste venituri ar urma să ajute Grecia să finanţeze o parte din subvenţiile pe care le-a oferit gospodăriilor şi firmelor începând încă din 2021, în ideea de a reduce povara creată de explozia preţurilor la energie apărută după ce Rusia a redus livrările de gaze spre Europa.

Anterior, ministrul elen al Finanţelor, Christos Staikouras a spus şi el că autorităţile de la Atena vor cheltui peste 10 miliarde de euro, faţă de ţinta iniţială de 8,5 miliarde de euro, pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor la gaze şi electricitate în acest an.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele