Jean-Claude Juncker: “Comisia Europeană va lua măsuri împotriva celor care nu respectă statul de drept”

0

Statul de drept în Uniunea Europeană nu se negociază. Asta le-a spus astăzi preşedintele Comisiei Europene parlamentarilor comunitari la Strasbourg. Jean Claude Juncker a promis că executivul de la Bruxelles va respinge orice atac la statul de drept, iar articolul 7, care poate duce la suspendarea dreptului de vot pentru o ţară membră, trebuie aplicat de fiecare dată când este nevoie.

Preşedintele Comisiei Europene a avut şi un îndemn în ultimul său discurs de acest gen – Uniunea Europeană are toate atuurile unui actor global. Trebuie să le şi folosească la adevăratul lor potenţial.

„Dacă Europa şi-ar da seama mai bine de forţa politică, economică şi militară a naţiunilor sale, am putea deveni un actor global. Suveranitatea europeană nu va fi folosită niciodată împotriva altora. Europa trebuie să rămână un continent al deschiderii şi toleranţei. Europa nu trebuie să devină o fortăreaţă care să întoarcă spatele lumii şi în special celor aflaţi în suferinţă. Europa trebuie să rămână multilaterală, pentru că planeta aparţine tuturor, nu doar unora. Comisia Europeană se va opune atacurilor asupra statului de drept. Continuăm să fim foarte îngrijoraţi de evoluţiile din unele state membre. Articolul 7 trebuie aplicat de fiecare dată când statul de drept este ameninţat”, a spus Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Citește și Dumitru Coarnă, dezvăluiri despre violențele din Piața Victoriei:S-a tras în mulţime de pe un bloc de lângă Guvern

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele