Lipsiți de imaginație: PSD vrea să copieze momentul luminițelor de la protestele față de OUG13

0

Deși par că cele două tabere sunt în contrast total de idei și viziune, proststatarii prezenți la mitingul de sâmbătă seara din Piața Victoriei pare că s-au inspirat de la protetatarii anti OUG 13. Nu doar că locul ales pentru proteste, Piața Victoriei, este simbolic pentru mișcarea #rezist, dar susținătorii PSD vor aprinde lanternele la mobil în gest simbolic exact ca participanții de la protestele #rezist. De asemenea se vor intona și câteva strofe din imnul României, idee care din nou pare inspirată din protestele anti OUG13.

Într-un document atribuit lui Marian Neacșu, secretarul general al PSD, și publicat de Ziarul de Iași , conducerea social-democrată a stabilit un set strict de reguli ce trebuie urmate de către cei aduși la miting.

În documentul primit de PSD Iași se arată că cei care vin din acest județ trebuie să respecte îndrumările Poliției Rutiere, dar și să fie atenți la microbuzele sau autocarele cu care au fost aduși în Capitală.

În plus, trebuie să poarte, așa cum se știa deja, îmbrăcăminte albă în partea de sus, să aibă mini-steaguri, dar și să poarte un autocolant în piept cu logo-ul în formă de cerc cu diametrul de 7-8 centimetri.

Totodată, trebuie să aibă lanterne sau telefon mobil cu lanternă funcțională și să aibă o hârtie cu imnul României.

Mitingul organizat de PSD va avea loc sâmbătă, de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei, şi oficial va avea ca temă „apărarea democraţiei şi a statului de drept”, a anunţat Liviu Dragnea după şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional.

Miercuri, PSD a anunțat şi printr-un eveniment organizat pe Facebook mitingul de sâmbătă seara din Piaţa Victoriei că va avea sloganul „Vrem prosperitate, NU Securitate!”.

Citește și Cătălin Ivan: “Oameni necăjiţi urcaţi în autocare precum vitele în vagoane”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele