Fauci vorbește de necesitatea unei a treia doze

0

Cel mai important specialist în boli infecţioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a declarat duminică faptul că americanii care au imunitatea compromisă ar putea avea nevoie de o a treia doză de vaccin pentru Covid-19, având în vedere că numărul cazurilor de îmbolnăviri provocate de varianta Delta a coronavirusului este în creştere.

 

“Cei care sunt pacienţi cu transplant, chimioterapie pentru cancer, boli autoimune, care sunt în regim imunosupresor, aceştia sunt genul de persoane care, dacă va exista un al treilea rapel, care s-ar putea întâmpla, ar fi printre primii vulnerabili”, a spus Fauci în timpul unui interviu la CNN.

El a adăugat că oficialii din domeniul sănătăţii se gândesc, de asemenea, dacă să revizuiască recomandările pentru purtarea măştii pentru americanii vaccinaţi, spunând că sunt ”în curs de examinare activă”.

Citând studii care arată că ar putea exista o imunitate în scădere la persoanele vaccinate, Fauci a declarat că oficialii din domeniul sănătăţii din SUA analizează datele pentru a stabili când ar putea fi necesari stimulatori.

”Este o situaţie dinamică. Este o situaţie în desfăşurare, evoluează ca în atâtea alte domenii ale pandemiei. Trebuie să te uiţi la date”, a spus Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase.

Săptămâna trecută, Ministerul israelian al Sănătăţii a raportat o scădere a eficacităţii vaccinului Pfizer în prevenirea infecţiilor şi a bolilor simptomatice. Dar a adăugat că vaccinul cu două doze COVID-19 dezvoltat de Pfizer cu partenerul BioNTech este în continuare extrem de eficient în prevenirea formelor de boală severe.

”Valul 4 va fi al nevaccinaţilor”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele