Proiect PSD cu deputatul “Mitralieră” printre inițatori: Șpaga pentru altul nu mai e șpagă

0

Deputaţii jurişti vor să dezincrimineze şpaga obţinută pentru alte persoane. Ei au votat în comisia juridică un proiect de lege iniţiat de 16 parlamentari PSD, printre care şi Cătălin Rădulescu, cunoscut ca deputatul „Mitralieră”.

Practic, anumite fapte de corupţie se pedepsesc doar dacă sunt săvârşite pentru sine, nu şi pentru alţii. În plus, apare precizarea expresă că foloasele obţinute trebuie să fie „materiale”.

Pe viitor se dă liber la aceste infracțiuni de corupție prin interpuși. Vor fi considerate infracțiuni doar faptele săvârșite în sensul obținerii doar pentru sine nu și pentru alții – cum e în prezent – doar foloase materiale, nu foloase de orice natură – cum e în prezent. Asta înseamnă o dezincriminare parțială a acestei fapte de corupție”, a explicat Stelian Ion, deputat USR.

Catălin Rădulescu are în spate o condamnare definitivă la închisoare cu suspendare de 1 an şi jumătate din decembrie 2016 pentru dare de mită.

Deputatul ” Mitralieră” s-a mai făcut remarcat, alături de alţi colegi din coaliţie ca fiind un puternic critic a ceea ce ei numesc “statul paralel”. Acesta a despus de-a lungul timpului o serie de proiecte controversate.

Pragul pentru abuz în serviciu, 200.000 de euro

Un alt proiect extrem de controversat şi comentat la momentul respectiv era cel care propunea ca pragul pentru abuz în serviciu să fie ridicat la 200.000 de euro. Proiectul a fost semnat la momentul respectiv de alţi 40 de parlamentari PSD, dar a fost retras odată ce presa l-a prezentat.

Porcela de ”Mitralieră” vine după ce, în urma protestelor din iarna anului trecut, anti OUG 13, Rădulescu a ameninţat protestatarii din Piaţa Victoriei, declarând că deţine acasă o mitralieră.

Deputatul PSD de Argeș, Cătălin Radulescu spunea în 13 martie, anul precedent, într-un interviu pentru “Adevărul”, că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: “De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”.

După această declaraţie a urmat, în acelaşi interviu, şi ameninţarea cu mitraliera la adresa celor din piaţă. Rădulescu a spus că este pregătit să folosească din nou mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluție: “Nu o să mi-o ia nimeni în viața vieților și o țin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

 

Citește și Deputatul Mitralieră, supărat, despre o polițistă:E o nesimțită! Nu mă face pe mine una cu 7 clase ”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele