Poliția olandeză l-a arestat pe unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din lume

0

Poliţia olandeză l-a arestat pe aeroportul Schiphol din Amsterdam pe Tse Chi Lop, presupusul lider al uneia dintre grupările asiatice de trafic cu droguri printre cele mai mari din lume. 

 

Asupra lui Tse Chi Lop a fost emis un mandat internaţional de arestare de către Australia. Pe continentul Australian chinezul este acuzat de trafic cu metanfetamină şi heroină pe scară extinsă.

Tse Chi Lop, în vârstă de 57 de ani, de origine chinez şi având cetăţenie canadiană, a fost arestat vineri înainte de a se îmbarca într-un avion către Canada.

Vezi și UPDATE: Mafia italiană arde deșeuri periculoase în fabricile de ciment din România

Considerat a fi unul dintre cei mai bogaţi traficanţi din lume, el conduce gruparea Sam Gor, care se numără printre cele mai mari carteluri de droguri mondiale şi controlează o mare parte a traficului cu droguri în estul Asiei. Potrivit poliţiei australiene, Tse Chi Lop este responsabil pentru circa 70% din drogurile care pătrund în Australia.

Conform datelor ONU, gruparea Sam Gor a încasat în anul 2018 circa 18 miliarde de dolari din vânzările de heroină şi droguri sintetice, sumă ce a ajuns în anul 2020 la peste 22 de miliarde, de patru ori mai mult faţă de încasările din urmă cu cinci ani.

Tse Chi Lop se află acum la dispoziţia justiţiei olandeze, care va decide asupra extrădării sale către Australia.

Citește despre cel mai bun purificator de aer anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele