Firea îl amenință pe Orban cu plângerea penală dacă nu aprobă suplimentarea bugetului Capitalei

0

Primarul general, Gabriela Firea, îi amenință pe premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și funcționarii publici care vor aviza bugetul cu plângeri penale pentru abuza în serviciu dacă nu aprobă suplimentarea bugetului Capitalei și spune că Primăria nu va putea achita subvenția pentru transport, energia termică, cheltuielile pentru spitale. „Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea”, afirmă Firea.

 

„Observ că Domnul Orban recidivează. Persistă în a transmire, cu ură și încrâncenare, informații eronate despre mine și Primăria Capitalei. Îi atrag atenția domnului prim-ministru că Bugetul Național nu este bugetul lui pe persoană fizică. Să nu-l confunde cu propriile buzunare. Și să nu uite că funcțiile sunt trecătoare. În calitate de primar general al Municipiului București, sunt obligată de lege și onorată să îi reprezint pe locuitorii din Capitală”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

 

Ea susține că Primăria solicită banii pentru a achita serviciile de utilitate publică, absolut necesare cetățenilor.

 

„În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îl informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru și pe numele ministrului Finanțelor Publice, precum și pe cele ale funcționarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primăria Capitalei, care va fi pusă în situația să nu poată achita subvenția la tranportul public în comun, energie termică, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate în trecut de alți primari (de dreapta), continuarea investițiilor urgente în infrastructură pentru fluidizarea traficului, deja demarate. Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se răzbună pe locuitorii Bucureștiului pentru a lovi politic în persoană primarului general”, continuă Gabriela Firea.

 

Firea spune că „nu poți duce intenționat un oraș de talia Bucureștiului în faliment doar pentru răzbunări politice mărunte și pentru a ascunde sub preș incompetența premierului și a guvernului pe care îl conduce”.

 

Ea precizează că Primăria Municipiului București este singura care nu colectează taxe și impozite locale și se finanțează doar din procentul pe Impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finanțe.

„Cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezervă, s-au dus instantaneu la Elcen, pentru plata facturii la termoficare. Cât privește înființarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absolută, pentru a înlătura căpușele-unele chiar peneliste -, de la Bugetul Primăriei Capitalei.
Prin înființarea companiilor am făcut economii la buget și am lucrat rapid și la prețuri corecte pentru cetățeni.  Sumele vehiculate că fiind bugete de «nabab» de către Domnul Orban nu sunt reale. Îi recomand premierului să consulte sursele publice de informare, să mă invite la o audiență pentru a-i dovedi cu documente că am dreptate și să nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe rețelele de socializare”, încheie Gabriela Firea.

Citește și: Orban o face neobrăzată pe Firea

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele