Firea anunță peste 5000 de teste pe zi pentru copiii care merg la școală

0

Comandamentul de urgenţă al Capitalei și primarul Gabriela Firea au analizat situația începerii anului școlar. În ședință, Primarul Bucureștiului a anunțat că elevii trebuie să se întoarcă la școală, pentru asta va fi lansat un program amplu de testare în școli.

„Putem face 5000 de teste pe zi” a anunțat Gabriela Firea. Totuși, Primarul Firea este într-iun dezacord flagrant cu colegul PSD-ist Aurelian Bădulescu, cel care anunța că începerea școlii e o ”crimă cu premeditare”.

Și el actor în post de candidat PSD pentru Sectorul 3, Bădulescu susţine că deschiderea şcolilor în contextul actual “va duce la o explozie fără precedent a numărului de cazuri” de coronavirus. ”Ce fac acum Orban şi Anisie este crimă cu premeditare”, a spus el.

Firea o dă cu testarea care nu este obligatorie

Este nevoie ca elevii să se întoarcă pe băncile școlii, dar în anumite condiții. (…) Ce putem să facem noi concret? Cum putem sprijini acest demers comun și efort comun pentru a fi cât mai puține contaminări în situația dată? În primul rând, vreau să vă anunț că Primăria Capitalei prin ASSMB demarează cel mai amplu program de testare în mediul școlar, unic până acum în țara, care corespunde practic programelor similare din întreaga Europă care au dat un succes foarte mare. (…) Concret, toate cadrele didactice din București se pot testa gratuit. Practic, am pregătit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din unitățile de învățământ, inclusiv personalul auxiliar”, a anunțat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai subliniat că testarea elevilor este facultativă

„Am pregătit o capacitate extinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din București, deci pentru toți elevii, la cerere, bineînțeles”, a punctat edilul Firea.

Alături de Primarul General, la comandament au participat primarii de sector, reprezentanți ai conducerii unităților de învățământ din Bucuresti, reprezentanti ai Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, precum si factorii responsabili cu deschiderea și buna desfășurare a anului scolar din cadrul PMB.

Un milion de euro pentru materialele de protecție din școli

„La cel mai mic simptom de răceală să aflăm repede rezultatul. Noi sperăm să fie cât mai puține situații. Vine sezonul rece și vor fi mulți elevi răciți. Trebuie să fim pregătiți și să răspundem prompt. Elevii vor anunța acasă și se pot forma probleme în lanț. Am pus la dispoziție peste 1 milion de euro pentru a avea materiale de protecție și dezinfectanți. Suntem într-o colaborare cu primarii de sector. În privința măștilor s-au pregătit și sectoarele”, a declarat Gabriela Firea, într-o ședință a Primăriei.

Primăria ar putea însă începe un amplu program de dotare a școlilor cu nebulizatoare sau purificatoare de aer. Vezi aici purificatoarele Sharp.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele