Valul patru al pandemiei de COVID poate fi grav dacă nu corelăm relaxarea cu vaccinarea

0

Valul patru al pandemiei de COVID poate fi grav dacă nu corelăm relaxarea cu vaccinarea spune medicii epidemiologi. Medicii spun că în toamnă am putea avea din nou focare importante de COVID, inclusiv cu tulpini mai virulente.

 

Autoritățile au anunțat în ultima vreme relaxarea restricțiilor în iunie, iulie și august, deși campania de vaccinare pare că a pierdut din avântul pe care-l luase la începutul primăverii.

Medicii infecționiști avertizează că pandemia de COVID nu a trecut și că impactul pe care-l va avea valul a patrulea depinde de modul în care autoritățile vor ridica restricțiile, dar și de viteza cu care merge campania de vaccinare. Directorul medical al Institutului Matei Balș susține că în toamnă numărul cazurilor de COVID ar putea crește semnificativ, exact cum s-a întâmplat anul trecut, după perioada de vară relativ calmă.

Vezi și Studiu: Coronavirus poate fi blocat de melatonină, ”hormonul somnului”

În ultima perioadă, numărul celor care au dorit să se vaccineze a scăzut semnificativ. Acum autoritățile încearcă să crească din nou ritmul, deschizând centre de vaccinare cât mai accesibile: în muzee, în gări, la metrou sau pe stadioane.

Valeriu Gheorghiță susține că pentru o toamnă mai liniștită, în luna septembrie, România ar trebuie să aibă cam 7-8 milioane de oameni vaccinați, dublul cifrei actuale.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele