Fiul vitreg al lui Meleșcanu, retras de Guvern din postul de consul în care a fost propulsat de tatăl său

0

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de azi un proiect de hotărâre pentru abrogarea deciziei prin care fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, Sorin Adrian Pîrvulescu, fusese numit chiar de tatăl său consul al României la Strasbourg.

 

Numirea a provocat un scandal de presă la acel moment. Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul soţiei fostului ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost numit consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern (HG), publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie 2018. Hotărârea a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul de Externe de atunci, Teodor Meleşcanu.

Actualul preşedinte al Senatului şi fost ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost reclamat imediat la Parchet de profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia. Profesorul Popovici a formulat o plângere penală împotriva lui Meleşcanu în care a reclamat faptul că nu a fost numit el în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016, iar, ulterior, Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu, a fost numit consul la Strasbourg de către Guvern, sub semnătura fostului ministru de Externe.

Parchetul General (PG) a clasat în ianuarie acest an dosarul, potrivit unui răspuns al instituției. În dosar era începută urmărirea penală in rem de mai bine de un an pentru o presupusă infracțiune de abuz în serviciu (art. 297 Cod penal) și conflict de interese (art. 301 Cod penal). Investigația in rem presupune faptul că anchetatorii aveau indicii că s-ar fi comis infracțiunile respective, dar nu identificaseră autorul faptelor.

Citește și: Alina Gorghiu propusă la șefia Senatului. Meleșcanu se ține de scaun

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele