Florin Cîțu după datele prezentate de INS: “Economia României este pe tobogan”

0

Senatul PNL Florin Cîțu a reacționar dur la vestea că în România creștere economică a scăzut în timpul guvernării PSD. Datele oficiale furnizate INS  l-au făcut pe Cîțu să izbucnească la adresa guvernării PSD – ALDE.

“INS confirma dezastrul din economie!

Guvernarea toxica PSD+ALDE a facut ca evolutia invesitiilor sa REDUCA cresterea economica cu 1.1 puncte procentuale , de la 5.3% pe an la 4.2% pe an.

Scaderea economiei de la 6.6% pe an la 5.3% este atribuita cresterii alarmante a deficitului comercial.

Cea mai proasta veste pentru noi este ca lipsa investitiilor a dus la acest rezultat dupa doar 6 luni in 2018. Si mai grav este ca la recitificarea bugetara PSD a mai taiat 2 miliarde lei tot de la investitii. Asa ca urmeaza contributii negative ale invesitiilor si in partea doaua a anului.

Urmeaza revizuirea estimarilor de crestere economica pentru 2018 ale Comisiei Nationale de Progonoza.

In acest moment o crestere economica pentru 2018 in jur de 4% este optimista.

FMI si CE deja au redus esitmarile de crestere economica la 4% (asta dupa ce Romania a construit un buget pe o crester economica de aprox. 6%) . Din motive politice nu vor sa arate datele cu care lucreaza ei dar va spun ca sunt mult mai mici.

Un lucru stim sigur. “Cresterea” economica din 2018 o sa fie mai mica decat cea din 2016 de 4.8%.

Dar, si aici este partea urata, estimarile neoficiale arata ca o sa fie cu mult mai mica decat cresterea economica din 2015 de 3.9%

“Economia Romaniei pe tobogan”, scrie Cîțu pe Facebook.

Citește și VIDEO Ambasadorul SUA la București aplaudă eșecul referendumului:Este exprimarea poporului român pentru toleranță

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele