Focar de coronavirus într-un centru social din Prahova

0

Un nou focar de infectare noul coronavirus a fost descoperit într-un centru de îngrijire a persoanelor cu handicap din judeţul Prahova, unde 26 dintre cei internaţi şi 18 dintre angajaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în urma testărilor periodice.

 

În judeţul Prahova au fost raportate, vineri, 87 de noi diagnostice de COVID-19, cifra fiind dublă faţă de media raportată la nivel judeţean în ultima perioadă.

”Conform Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în urma testărilor periodice care sunt realizate în unităţile medico-sociale din judeţ, a fost descoperit un nou focar la centru de îngrijire a persoanelor adulte din comuna Scorţeni, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova. Au fost confirmaţi cu noul coronavirus 18 angajaţi (dintr-un total de 124 de persoane) şi 26 de beneficiari (dintr-un efectiv de 105). Ca urmare a acestui lucru, a fost realizată dezinfecţia unităţii, personalul infectat a fost izolat, iar beneficiarii au fost evaluaţi. Doi sunt internaţi, iar ceilalţi sunt izolaţi în unitatea medico-socială, fiind separaţi de restul persoanelor care au nevoie de îngrijire permanentă. Cei confirmaţi vor fi evaluaţi zilnic de un medic”, a transmis, vineri, Prefectura Prahova.

 

Antena 3 a primit o mini amendă de 7500 de lei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele