Ford Puma ST va fi produs la Craiova

0

Ford România va demara la începutul lunii octombrie producţia de serie a lui Ford Puma ST, primul SUV Ford Performance din gama constructorului auto şi al doilea automobil sport produs vreodată în România.

 

Primul automobil sport produs la noi în țară a fost Dacia 1410 Sport, și avea un motor de 1,4 litri și 64 CP, un motor cu aspirație normala (carburație). Producția mașinii cu două uși  a încetat imediat după Revoluția din 1989, ea fiind produsă de divizia sportiva a uzinelor Dacia.

Mașinile erau produse în ediție limitată și se găseau atât cu 4 trepte, cât și cu 5 trepte.

Ford Puma ST, motor EcoBoost de 1,5 litri, 200 CP

Ford Puma ST va avrea un motor EcoBoost de 1,5 litri, 200 CP şi 320 Nm şi poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde şi poate rula cu 220 km/h. Ford nu a oferit detalii legate de preţ. Livrările catre clienţi vor demara în luna noiembrie, iar primele maşini vor ajunge în showroomuri de săptămâna viitoare.

Ford România livrează către Poliţia de Frontieră 50 deutilitare Transit AWD

“Producţia lui Puma ST va depinde de cererea din piaţă. Nu avem o limită minimă sau maximă de producţie. Furnizorii pentru ST sunt cei care livrează şi pentru celelalte versiuni ale Puma, mai puţin motorul 1,5 litri EcoBoost care este livrat din Mexic”, a explicat Ian Pearson, preşedintele Ford România.

Ford Puma ST vine după ce în ultimul an Ford a introdus motorizarea diesel, cu transmisia automată şi versiunea Vignale, cea premium.

Vezi care este purificatorul de aer anti-coronavirus potrivit pentru tine

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele