Fost europarlamentar PSD: Serviciile ar trebui să știe cine a corupt și compromis Comisia de la Veneția

0
- Reclama -

Referindu-se la opinia preliminară formulată de Comisia de la Veneția cu privire la modificările aduse legilor Justiției, europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu susține că ar fi vorba de o „mișcare (…) menită să ofere muniție apărătorilor statului paralel”. Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, condamnat pentru fapte de corupție, își completează colegul susținând că ar fi fost „coruptă” și „compromisă” Comisia de la Veneția.

«V-ați întrebat de ce recentul Raportul „critic” al Comisiei este unul special numit „preliminar/intermediar”? Simplu, pentru că autorul, recte Comisia de la Veneția, nu își permite să scrie asemenea lucruri în raportul oficial! De ce? Pentru că, în raportul oficial, autorii nu își pot depăși atribuțiile, care exclud afirmațiile police, nesusținute juridic, dintr-un raport „preliminar/intermediar”», susține europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu.

În continuare, acesta arată că „inițiativa acestui raport «preliminar/intermediar» este politică, provine din țară și este destinată exclusiv consumului politic intern!”, motiv pentru care „a și fost tratat, pe bună dreptate, ca atare de instituțiile serioase din România.

„A fost o mișcare la «iuțeală de mână și nebăgare de seamă», menită sa ofere muniție apărătorilor statului paralel, «paralelilor», cum le putem spune pe scurt. Cu același succes ca altele de același gen”, mai apreciază europarlamentarul PSD, într-o postare pe Facebook.

Într-un comentariu la această postare, fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat pentru fapte de corupție și eliberat condiționat, susține că ar fi fost coruptă și compromisă Comisia de la Veneția și că serviciile secrete ar trebui să știe de către cine.

- Reclama -

„Atunci când o instituție prestigioasă precum Comisia de la Veneți, intră în asemenea jocuri mizerabile, fie asta și prin reprezentanți de mâna a doua, ceva nu este în regulă în relațiile internaționale. În mod normal MAE ar trebui să clarifice situația la Strasbourg. Desigur, cu sprijinul serviciilor noastre secrete, care ar trebui să știe cine, prin ce mijloace și pe ce căi a corupt și compromis Comisia de la Veneția”, acuză Severin.

„Sa nu fi fost chiar ei…”, îi răspunde la comentariu Ioan Mircea Pașcu.

Când o altă persoană atrage atenția că despre modificările aduse Codurilor penale ar trebui să vorbească „doar cei care nu au un interes personal”, Adrian Severin răspunde cu o serie de jigniri: „Să nu vorbească cei interesați (de pildă, cei interesați în combaterea corupției, nu ar trebui să vorbească despre asta – nu-i așa?), să nu vorbească «penalii» (chiar dacă sunt mai deștepți decât «nepenalii»), să nu vorbească pensionarii (că nu produc), să nu vorbească diaspora (că nu plătește impozite) etc. Atunci cine mai rămâne să vorbească? Rămânem noi! Care noi? Idioții! Cei care nu știm nimic, nu am făcut nimic, nu suntem interesați de nimic, nu vrem nimic. Pe scurt, suntem un … nimic”.

Citește și Iordache susține că scoaterea lui Iohannis din procedura de numire a conducerii ICCJ a fost lăudată de Comisia de la Veneția

De Vlad Mitu

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele