Fostul premier Tudose se teme de ”cohorte de oameni în stradă”

0

Fostul premier Mihai Tudose susține că dacă nu vrem ca la 1 Mai anul viitor să vedem în stradă cohorte de oameni disperaţi de lipsa unui loc de muncă şi a unui venit decent, trebuie să discutăm, urgent şi responsabil, măsuri concrete de stimulare economică.

”Dacă nu vrem ca la 1 Mai anul viitor să vedem în stradă cohorte de oameni disperaţi de lipsa unui loc de muncă şi a unui venit decent, atunci trebuie să discutăm, urgent şi responsabil, măsurile concrete de stimulare economică. E nevoie ca de aer de un program naţional pentru a proteja cât mai multe locuri de muncă şi a crea altele, prin investiţii publice în infrastructură şi deschiderea unor capacităţi de producţie – atât de necesare, după cum vedem în aceste zile. De 1 Mai, să ne gândim la dreptul la muncă al fiecăruia! Pentru ca niciunul dintre români să nu fie lăsat deoparte”, afirmă Tudose într-o postare intitulată ”1 Mai atipic”.

El remarcă faptul că marcată, de obicei, fie prin defilări şi demonstraţii, fie prin serbări câmpeneşti şi picnicuri, ziua de 1 Mai stă, în acest an, sub semnul distanţării şi că nu e vorba doar de necesara distanţare fizică, ci şi de distanţarea socială, fiindcă pandemia agravează decalajele dintre cetăţeni, regiuni şi state.

Tudose invocă avertismentul Organizaţiei Internaţionale a Muncii. potrivit căruia criza ce se instalează va afecta nivelul de trai pentru aproximativ jumătate din forţa de muncă a lumii.

Citește și:Organizaţia Mondială a Muncii: Jumătate dintre muncitorii din întreaga lume ar putea rămâne fără locuri de muncă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele