FRC garantează credite pentru persoane fizice care aleg să investească în formarea lor profesională

0

FRC a acordat garanția cu numărul 1000 în cadrul Programului INVESTEȘTE ÎN TINE. Prin acest program garantează în numele și contul statului, credite pentru persoane fizice care aleg să investească în  formarea lor profesională, educație, cultură, sănătate, sport și/sau în propriul habitat. Garanțiile emise în intervalul octombrie 2018 – februarie 2019 au o valoare totală de aproximativ 28 milioane lei. Pentru anul 2019 plafonul de garantare alocat FRC de către Ministerul Finanțelor Publice este de 625.000.000 lei, respectiv 68,62% din plafonul anului 2019.

Ritmul acordării de garanții de către FRC s-a dublat în 2019 față de 2018, iar interesul pentru acest produs, de la demararea programului și până în prezent, pe regiuni, arată o distribuție relativ echilibrată pe tot teritoriul țării: 15% dintre aceste garanții emise de FRC în numele și contul statului au fost acordate pentru beneficiari din București-Ilfov, 20%  în zona de Est, 32% în zona de Sud a țării și 33% în zona de Vest.

Citește și 14.400 de persoane au participat la cursurile de formare profesională organizate în primele şapte luni ale anului

Mecanismul de creditare prezintă pentru beneficiari atât avantaje financiare, creditele acordate in cadrul Programului INVESTEȘTE ÎN TINE având costuri și dobândă zero, întrucât acestea sunt suportate de statul român, cât și avantaje tehnico-administrative generate de interconectarea resurselor tehnologice ale FRC cu instituțiile bancare partenere.

Astfel, garanția oferită de FRC în numele și contul statului reprezintă 80% din valoarea creditului, exceptând dobânzile, și alte costuri adiacente programului care sunt decontate prin Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

Suntem deschiși să dezvoltăm parteneriate cu instituțiile de credit interesate de a participa în acest program  și suntem convinși că, atât în Programul  INVESTEȘTE ÎN TINE pentru beneficiari care aleg să investească în formarea și dezvoltarea lor personală, cât și în Programul START-UP NATION pentru IMM-uri, FRC este un partener de încredere prin instrumente financiare specializate, personal dedicat și infrastructură performantă.” a afirmat Stere Farmache, Președintele Directoratului FRC.

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele