Gabriela Firea: Votul românilor este sfânt, nu trebuie răsturnat prin plângeri penale

0

Votul românilor este sfânt, nu trebuie răsturnat prin plângeri penale, a declarat luni vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, primar general al Capitalei, relatează Agerpres. 

Reacţia acesteia vine în contextul demersului preşedintelui Comisiei economice din Senat, Florin Ciţu care a anunţat luni că va depune plângere penală în cazul în care vor fi naţionalizaţi banii din Pilonul II de pensii.

„Sunt oameni politici sau altceva? Dacă aşa se face politica, depunând plângeri penale, înseamnă că nu mai suntem în democraţie. Şi le e frică de alegeri, de votul românilor. Votul românilor este sfânt, nu trebuie să răstoarne o putere legitimă prin plângeri penale. Este ceva incredibil şi de neacceptat într-un stat de drept”, a spus Firea, la Parlament.

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Florin Cîţu, a anunţat luni, într-o postare pe Facebook, că va depune plângere penală în cazul în care vor fi naţionalizaţi banii din Pilonul II de pensii.

„Este clar că pe hoţi doar cătuşele îi sperie. Asta se întâmplă cu PSD de trei zile încoace. În cazul în care Liviu, Olguţa, Vasilica, Viorel şi Eugen vor naţionaliza banii din Pilonul II de pensii, vă spun ce fac. Voi depune plângere penală împotriva găştii de mai sus pe care o voi semna personal şi vă aştept şi pe voi toţi să semnaţi alături de mine. Numai aşa îi oprim! Nu mai merge cu jumătăţi de măsură! Este vremea lucrurilor serioase!”, a arătat senatorul PNL.

Citeşte şi Florin Cîţu, PNL: Dacă vor naţionaliza banii din Pilonul II de pensii, voi depune plângere penală

Recent, mai multi membrii ai coaliţei au declarat presei faptul că este luat în calcul o posibilă suspendare a şefului statului fără a prezenta opiniei publice un motiv pentru care această posibilitate ar fi luată în calcul.

De reamintit că actualul şef al statului a fost ales cu aproximativ 7 milioane de voturi, fiind politicianul care a primit cele mai multe voturi de încredere din partea populaţiei.

Prin urmare,  poate că numărul mare de voturi date unor politicieni ar trebui sa aibă bază solidă în societate indiferent de culoarea politică şi să nu suspendăm politicieni în funcţie de tabăra şi culoarea politică din care aceştia fac parte.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele