General-maior omorât în Ucraina, situația Rusiei comparată cu pierderile armatei SUA în războaiele din Coreea și Vietman

1

Generalul Vladimir Frolov, adjunct al comandantului Armatei a 8-a ruse, a murit în luptă în Ucraina, fiind înmormântat sâmbăta aceasta la Sankt Petersburg, relatează două mass-media ruse.

„Generalul-maior a murit în timpul operaţiunii militare speciale ruse din Ucraina”, relatează site-ul rus Kommersant, citând serviciul de presă al administraţiei din Sankt Petersburg.

Câți generali au pierdut trupele ruse în comparație cu alte războaie

Trupele lui Vladimir Putin ar fi pierdut mai mult de un sfert din generalii lor în mai puţin de o lună, întrucât diverşi analişti estimează numărul lor pe teren la aproximativ douăzeci.

Prin comparaţie, armata americană a pierdut doi generali în războiul din Coreea, care a durat trei ani cu faze de intensitate foarte mare. În Vietnam, SUA a pierdut treisprezece în mai bine de zece ani de angajament militar.

Cine a fost generalul Frolov și unde a fost înmormântat

Înmormântarea sa, cu onoruri militare, a avut loc la cimitirul Serafimovsky în prezenţa lui Alexander Beglov, guvernatorul Sankt Petersburgului. Potrivit guvernatorului, Vladimir Frolov „a căzut la datorie în luptele cu inamicul ucrainean”.

Site-ul rus Kommersant adaugă că generalul Frolov a fost nepotul unui soldat al „Marele Război Patriotic” – participarea Uniunii Sovietice la al Doilea Război Mondial.

Rata mortalității în rândul ofițerilor ruși

Această nouă dispariţie ar duce la şase numărul generalilor care au murit în război din 24 februarie, la care se adaugă şi dispariţia unui amiral.

În urmă cu trei săptămâni, Ucraina a susţinut că l-a ucis pe comandantul Armatei 49 din Districtul Sud al Rusiei, generalul Iakov Rezanţev.

Rata mortalităţii în rândul ofiţerilor ruşi de rang înalt este foarte mare. Consilierul preşedintelui ucrainean, Mihaïlo Podoliak, a descris-o drept „extraordinară”, atribuind-o „lipsei totale de pregătire” a armatei ruse, adăugând că „zeci de ofiţeri de rang mediu (locotenenţi, căpitani) au fost ucişi”.

Acest lucru s-ar putea explica în special printr-o dorinţă deliberată a Ucrainei de a viza ofiţerii ruşi, pentru a perturba lanţul de comandă al armatei ruse.

Vezi și: Zelenski nu exclude folosirea de către Rusia a armelor nucleare

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele