Germania extinde restricţiile

1

Germania va prelungi restricţiile pentru combaterea coronavirusului până pe 7 martie, dar şcolile şi saloanele de coafură ar putea să fie deschise mai devreme, au convenit, miercuri, cancelarul Angela Merkel şi liderii celor 16 landuri federale.

Numărul de infecţii zilnice noi în Germania a scăzut, determinându-i pe unii lideri regionali să preseze pentru stabilirea unui calendar pentru a uşura restricţiile, dar îngrijorările cresc cu privire la impactul mai multor variante ale virusului asupra numărului de cazuri.

”Ştim că aceste mutaţii sunt acum o realitate şi cu aceasta (rata infecţiei) va creşte. Întrebarea este cât de repede va creşte ”, a declarat Merkel jurnaliştilor într-o conferinţă de presă.

Conform acordului, se vor face unele excepţii de la carantina strictă care este în vigoare de la mijlocul lunii decembrie.Saloanelor de coafură li se va permite să se redeschidă de la 1 martie, iar landurile vor putea decide cum să reîncepă cursurile şcolare.Merkel, care a adoptat o strategie prudentă pe tot parcursul pandemiei, a declarat că grădiniţele şi şcolile primare au prioritate.

Administrația Biden îndeamnă rebelii houthi din Yemen să înceteze agresiunile

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele