Gheorghiță îl înțeapă pe Voiculescu

1

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, referitor la datele publicate de Ministerul Sănătăţii, că o bază de date brută, în momentul în care se pune în mediul online, trebuie validată de o persoană responsabilă, menţionând că sunt erori care se corectează în 24-48 de ore. 

 

Valeriu Gheorghiţă a precizat că toate datele pe care el le prezintă le solicită INSP, pentru a fi “date validate de un expert”, care sunt certe şi să nu conţină erori care pot fi corectate.

“În centrele de vaccinare şi, de asemenea, în această bază de date, Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, trebuie să înţelegeţi că datele se cumulează din toate centrele de vaccinare din România. Or, există risc de introducere eronată a datelor prin selectarea unei categorii diferite. Operatorul din centrul de vaccinare nu are această posibilitate să-şi corecteze erorile şi atunci se contactează administratorul Registrului Electronic Naţional al Vaccinărilor care va corecta acele erori în urma unei explicaţii, în urma unei note explicative, unei motivaţii”, a detaliat el.

El a spus că din moment ce sunt în acea bază de date, “probabil” că acele cifre care arată câte persoane au fost vaccinate, deşi nu făceau parte din etapele I sau II, sunt reale.

Toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele