UPDATE: Ghinea: ”Am citit textul moţiunii. Este un banc prost”

0

Deputatul social-democrat Sorin Grindeanu a afirmat la dezbaterea moţiunii împotriva ministrului Ghinea că acesta este ”prototipul unui mod de a face politică, prototipul useristului care ştie doar să dărâme, nu să construiască”.

 

“Această moţiune nu este doar despre Cristian Ghinea, ci despre dezastrul produs în privinţa PNRR. Domnul Ghinea este de fapt prototipul unui mod de a face politică, prototipul USR-istului care ştie doar să dărâme, nu să construiasă. De când aţi apărut ca partid pe scena politică românească doar asta aţi făcut: aţi criticat, aţi blocat şi aţi distrus. Domnule Ghinea, ieşiţi din bula în care vă găsiţi, păşiţi în viaţa reală. Pe plan personal v-aţi transformat frustrările extremisului civic în active financiare şi afaceri profitabile. De ce nu procedaţi la fel şi cu România? De ce nu vreţi ca România să crească, ca nivelul de trai al romanilor să crească”, a declarat Grindeanu.

Fostul Premier a menţionat că Ghinea este un maestru al demagogiei. 

UPDATE: Cristian Ghinea a declarat la dezbaterea în plen a moţiunii împotriva sa, că am citit textul moţiunii şi este un banc prost. Ministrul Proiectelor Europene i-a recomandat lui Marcel Ciolacu să nu publice textul pe Facebook pentru că îi va fi suspendat contul pentru fake-news.

Textul moţiunii a fost citit de către deputatul PSD Ştefan Muşoiu.

UPDATE: „Am citit textul moţiunii. Este un banc prost. Am tot zis la dezbaterile din comisii că ar fi bine să discutăm pe bune, aşezat, serios despre fondurile europene. Nu am cu cine. Domnule Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că vă suspendă contul! Prima minciună gogonată – vă plângeţi că în fiecare zi România pierde bani mulţi. 1.6 miliarde euro din fonduri strcturale au intrat în România, asta înseamnă 10 milioane euro pe zi, înseamnă 440.000 euro pe oră, adică aproape jumătate de milion euro bani intraţi în ţară anul acesta. Şi asta înainte de PNRR. Alte 2,3 miliarde euro aflate în procesare, bani care vor intra în ţară până în decembrie. Cifrele vorbesc şi vă fac de râs. A doua minciună gogonată. Spuneţi că absorbţia curentă e la pământ. Fals. Rata e de 55%, în marja curentă a mediei europene de 58%. E chiar mai mare decât a altor state ca Italia, Spania, Danemarca sau Olanda”, a declarat Ghinea.

UPDATE: Senatoarea USR PLUS Cristina Prună care prezidează plenul de luni a anunţat că din totalul de 330 de deputaţi şi-au înregistrat prezenţa 178, la începerea lucrărilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, moţiunea simplă este citită în plen de către deputatul PSD Ştefan Muşoiu.

Vezi și Cocktail PSD/AUR pentru o moțiune împotriva Guvernului Cîțu

Știre inițială

„Va fi dezbătută luni de la ora 16.00, iar votul va fi marţi, odată cu votul final din plenul de respingeri”, a afirmat Orban, miercuri la Parlament.

„Opoziţia a căutat sistematic să intre în subiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi opinia mea este că folosesc acest instrument parlamentar, regulamentar, moţiunea simplă, tocmai pentru a mai exprima puncte de vedere şi critici, după părerea mea în mare parte nefundamentate, cu privire la PNRR”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

PSD a depus miercuri, la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Moţiunea este intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”.

„Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem un program naţional făcut de firme de consultanţă încălcând legile din România? De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinaţie cu dedicaţie? De ce avem zero euro pentru irigaţii? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR la capitolul granturi?”, a declarat marţi Marcel Ciolacu. Dan Barna a afirmat, marţi seară, că moţiunea anunţată de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea este „un exerciţiu de umflat muşchii”, întrucât social-democraţii sunt cel mai puţin îndreptăţii să exprime nemulţumiri.

„E foarte caraghios că PSD (…) a văzut programul înainte, şi-au exprimat punte de vedere, o parte dintre ele au fost preluate. Sunt cel mai puţin îndreptăţii să exprime nemulţumiri, dar…Opoziţia trebuie să facă exerciţiul acesta al moţiunii simple”, a spus Barna, la TVR 1.

Acesta a precizat că „în mod surprinzător au fost luaţi cumva în principal miniştrii USR PLUS”, la depunerea moţiunilor simple.

„E un exerciţiu de umflat muşchii din partea PSD”, a adăugat el.

Social-democraţii au mai depus moţiuni simple împotriva miniştrilor Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui şi Adrian Oros. toate respinse de Parlament.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele