Ghinea (USR) despre Tăriceanu: “Fotomodelul a luat-o razna. Propune o comisie a adevărului și reconcilierii privind corupția. Hai, sictir! Niciun pact cu borfașii!”

0
Deputatul USR Cristian Ghinea a avut o reacție extrem de dură la adresa liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu care a propus un pact între partide și o așa-zisă comisie a adevărului și reconcilierii privind lupta anticorupție, mesajul său fiind ”Hai, sictir!”. Ghinea spune că ”fotomodelul a luat-o razna” și că USR nu va face niciodată un pact cu borfașii care timp de doi ani au distrus justiția.
”Tăriceanu vrea o comisie a adevărului pentru anticorupția din România. Adevărul e că fotomodelul a luat-o razna Tăriceanu a trimis parlamentarilor o propunere de Pact pentru justiție. Bolboroseala obișnuită cu protocoale și stat paralel. Omul e slab de minte dacă ia în considerare că USR poate accepta așa ceva. Dupa doi ani de distrugere a justiției, borfașii zic: hai să ne împăcăm și să rămână ca noi și dați și în scris că am avut dreptate. Hai sictir! Și ca nesimțirea să fie antologică, Tăriceanu ne propune o Comisie pentru adevăr si reconciliere. Așa ceva a existat în Africa de Sud. Dupa căderea Apartheidului. Adică Tăriceanu zice că borfașii care au stat la pușcărie sunt un fel de victime comparabile cu ce a fost în Africa de Sud. Nici nu știu cum să mai comentez”, a scris Ghinea, pe Facebook.
El mai spune că, dacă ar fi după liderul ALDE, procurorii curajoși care au luptat cu corupția ar trebui să fie lustrați. Deputatul acuză tupeul propunerii ALDE cu atât mai mult cu cât România nu a avut o comisie pentru victimele comunismului sau ale mineriadelor.
”Nu am avut comisie a adevărului și lustrație pentru Canal, pentru Pitești, pentru mineriade. Dar Tăriceanu ne propune pentru borfașii condamnați pe corupție. Din nou: hai, sictir! USR propune un pact simplu: referendum și schimbarea Constituției “Fără Penali”, independența justitiei, votarea legii depuse de USR alaltăieri prin care se repară porcăriile comise în justiție și se aplică recomandările Comisiei de la Veneția. Nici un pact cu borfașii. Vom veni la guvern în 2020 și vom repara ce au stricat ei. Borfașii la pușcărie, unde le e locul. #MaiAlesDragneaSiTariceanu”, a conchis Ghinea.
Reprezentanții ALDE au propus, miercuri, un acord partidelor parlamentare pentru asumarea mai mult prevederi, printre care se numără desecretizarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI și instituțiile din justiție, dar și înființarea unei Comisii independente pentru adevăr și reconciliere.
De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele