Ghiţă a mai scăpat de un dosar

0

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a decis să retragă apelul din dosarul în care Sebastian Ghiţă şi mai mulţi procurori şi poliţişti din Ploieşţi sunt acuzaţi de corupţie.

Informaţia a fost livrată în spaţiul public de G4media, care citează surse din magistratură.

În acest caz, Ghiţă, poliţiştii şi procurorii au fost achitaţi de instanţa de fond, iar apelul începuse la Completul de 5 judecători. Acum, Completul de 5 judecători trebuie să ia act de solicitarea SIIJ de retragere a apelului.

Sebastian Ghiță era acuzat de mai multe infracțiuni: 2 infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare a banilor, șantaj 2 infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În esență, Ghiță a fost achitat după ce instanța de fond a înlăturat o serie de probe, motivând că au fost administrate neloial. Procurorii își bazau acuzațiile în principal pe mărturiile fostului deputat PSD, Vlăduț Cosma, și ale interlopului Răzvan Alexe.

Citește și: Boris Johnson aproape premier şi lider al Partidului Conservator

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele