Grecia: turiştii fie vor face dovada vaccinării, fie vor prezenta un test negativ

1

Grecia a decis să deschidă oficial sezonul turistic pe data de 14 mai, iar turiştii fie vor face dovada vaccinării sau a anticorpilor, fie vor prezenta un test negativ şi vor purta mască în toate spaţiile publice, se arată într-un comunicat de presă al Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei.

 

Planul Guvernului grec pentru deschiderea în siguranţă a sezonului turistic din 2021 a fost prezentat de ministrul Turismului, Haris Theocharis, într-o conferinţă de presă susţinută în cadrul Expoziţiei Internaţionale de Turism ITB Berlin. El a stabilit data de 14 mai ca dată pentru începutul oficial al sezonului turistic 2021 în Grecia.

În acelaşi timp, a dezvăluit şi sloganul central al noii campanii promoţionale pentru turismul grecesc, “All You want is Greece” (“Tot ce vrei este Grecia”).

După cum a subliniat în mod caracteristic ministrul Turismului, “având întotdeauna în vedere implementarea fidelă a protocoalelor sanitare, aspirăm să deschidem turismul grecesc pe data de 14 mai. Până atunci, vom ridica gradual restricţiile, dacă acest lucru este permis de estimările medicilor specialişti şi de evoluţia pandemiei. De exemplu, planificăm pentru luna aprilie implementarea experimentală a măsurilor pe care le-am stabilit, în prima fază cu vizitatorii din ţările Uniunii Europene, precum şi cu alte ţări de plecare unde vaccinarea a progresat, cum ar fi Israel. Subliniez, totuşi, că toate datele de deschidere sunt orientative şi se pot modifica, în funcţie de evoluţia pandemică”.

Ministerul Mediului a lansat iniţiativa “Vinerea Verde”

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele