Guvernul a demarat reforma aparatului de stat

Orban: Susţin orice proiect de restructurare al oricărei companii a statului

0

Reforma aparatului bugetar se va face şi, cu toate că este mai greu decât se aştepta oricine, aceasta va fi dusă până la capăt, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

 

Sunt cunoscute cazurile de “beizadele” angajate la stat pe bani publici, în special copii, soții și soti sau apropiați ai politicienilor PSD, ALDE sau PNL.

Vezi aici exemple:

Clotilde Armand publică lista beizadelelor: copiii liderilor PSD, angajați pe bani grei la stat

Soții Nicolicea trăiesc de pe urma statului român pe salarii uriașe

Întrebat când se va face o reformă a zonei bugetare, ministrul a răspuns că aceasta se întâmplă şi acum, dar “nu cu viteza cu care noi am dori să se întâmple”.

“Eu am spus că cea mai bună reformă este informatizarea sistemului public, e cel mai obiectiv mod de a face reformă. Dar uitaţi-vă ce se întâmplă când faci reorganizări într-un minister, când te lupţi cu un sistem şi sistemul se luptă înapoi cu tine. Dar noi am promis acest lucru, am promis că vom face reforma aparatului public şi vom continua. Nu ne vom opri. Eu nu mă voi opri, colegii mei nu se vor opri. Vom face acest lucru. Este mai greu decât cred că se aştepta oricine, bineînţeles, a fost şi perioada de criză, dar este un lucru pe care l-am promis şi îl vom duce la capăt”, a precizat Florin Cîţu.

Acesta a subliniat că nimeni nu ştie cu cât trebuie redus aparatul bugetar pentru a funcţiona optim, dar prin reaşezarea sistemului administrativ pe principii moderne şi prin informatizare se va duce natural “către formula magică”.

Orban: Susţin orice proiect de restructurare al oricărei companii a statului

Companiile statului au fost ani de zile un loc de plasare a forţei de muncă din partide formată din “lipitori de afişe”, a declarat joi premierul Ludovic Orban, cu referire la domeniul infrastructurii de transport rutier.

“Există companii serioase, care au făcut studii de fezabilitate serioase şi, dacă selecţia se face riguros, sunt selectate companiile care au capabilitate. (…) Companiile statului ani buni au fost un loc de plasare a forţei de muncă din partide formată din lipitori de afişe, nepoate, între ghilimele, nepoţi şi alţi indivizi care erau trimişi acolo nu să construiască autostrăzi, nu să planifice, nu să asigure un management al proiectelor performante, ci să facă diferite alte lucruri sau să-şi ia leafa de pomană. Susţin orice proiect de restructurare al oricărei companii a statului. Mai mult decât atât, trebuie găsite soluţii de atragere a specialiştilor în aceste companii în toate domeniile de care avem nevoie”, a declarat Orban la TV.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele