Guvernul amână Legea insolvenţei

0

Guvernul Tudose a amânat joi din nou intrarea în vigoare Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, pentru pregătirea riguroasă a mecanismului de aplicare.

Potrivit oficialilor de la palatul Victoria Legea va avea un nou termen de prorogare, termenul de intrare în vigoare fiind prelungit cu cinci luni, de la 1 august 2017 la 1 ianuarie 2018, potrivit ordonanţei.

„Decizia a fost luată de Executiv având în vedere complexitatea domeniului reglementat prin această lege, precum şi punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii în care semnalează faptul că este nevoie de pregătirea riguroasă a capacităţii administrative a instanţelor chemate să aplice procedurile insolvenţei persoanelor fizice”, precizează Executivul.

În comunicatul Guvernului se arată că în adresa CSM se menţionează şi faptul că legislaţia recent adoptată privind darea în plată oferă soluţii alternative pentru ipotezele în care dezechilibre contractuale au dus la pierderea utilităţii contractului pentru una din părţi.

„Prin urmare, prelungirea termenului de aplicare a Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice are scopul să asigure timpul necesar pentru pregătirea personalului responsabil”, potrivit aceluiaşi comunicat.

Legea insolvenţei persoanelor fizice a fost adoptată în Parlament în data de 20 mai 2015. Aplicarea acestei legi a mai fost amânată cu un an, respectiv până în decembrie 2016, iar ulterior cu încă şapte luni, pentru 1 august 2017.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele