Guvernul Grindeanu dă testul FMI: O misiune a Fondului vine miercuri în București

O primă misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), de la instalarea Guvernului Grindeanu, va începe miercuri, a anunțat astăzi Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor.

0
- Reclama -

Prima misiune în România a Fondului Monetar Internațional (FMI) organizată de la instalarea Guvernului Grindeanu va începe miercuri, a anunțat astăzi Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor.

România nu mai este în acord cu FMI, dar vizitele reprezentanților forului internațional au rămas un demers uzual. Mai ales că în aceste zile se elaborează bugetul pentru 2017. „Va fi o vizită de curtoazie, nu vom avea altfel de discuții”, a precizat Ștefan, citat  de agenția Agerpres.

Misiunea va fi condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Reza Baqir, iar vizita va dura o săptămână.

Fondul Monetar Internațional va evalua evoluția economiei românești anual, în baza consultărilor pe Articolul IV.

Cel mai recent acord cu FMI s-a încheiat în 2013, însă fără o concluzie clară. Acesta a avut o valoare de două miliarde de euro, fiind de tip stand-by, iar România nu a accesat efectiv fondurile. Acordul din 2013 a fost cel de-al 10-lea încheiat de România cu Fondul Monetar Internațional din ultimii 23 de ani și al treilea acord solicitat FMI, de la declanșarea crizei economice, în 2009.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele