Guvernul îi face pe plac lui Toader: Memorandumul pentru Construirea Cartierului Justiției adoptat

0

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, un memorandum care vizează situaţia amplasamentului Cartierului pentru Justiţie, au declarat surse guvernamentale. Construirea Cartierului face parte din mare plan al mandatului ministrului Tudorel Toader.

Memorandumul adoptat are tema “Decizie vizând situaţia amplasamentului Esplanada în vederea dezvoltării unui program de reconversie funcţională” şi vizează un teren cu o suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi.

Prin memorandum s-a decis ca pe jumătate din acest teren, respectiv pe partea dinspre Biblioteca Naţională a României, să fie construit Cartierul pentru Justiţie. Pe cealaltă jumătate vor fi făcute investiţii de către Primăria Capitalei.

Totodată, memorandumul prevede înfiinţarea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi ai Primăriei Capitalei, care trebuie să găsească soluţii pentru a clarifica situaţia terenului respectiv şi pentru dezvoltarea zonei, au mai spus sursele citate.

Proiectul Cartierului pentru Justiţie din Bucureşti:

Cum arată proiectul cartierului pentru justiţie din Bucureşti. Investiţia, plănuită pe un teren central, depăşeşte 1 miliard de euro

Citește și Procuroarea Antonia Diaconu cere demisia lui Tudorel Toader, pe care îl acuză de manipulare

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele