Guvernul vrea să oprească importul de mașini second hand

0

Guvernul vrea să oprească importul de mașini second hand. Dan Barna afirmă că autorităţile discută „pentru a găsi cea mai bună variantă pentru a nu mai încuraja ca România să fie un cimitir de maşini cum, din păcate, încă mai este cazul”.

 

Vicepremierul a ţinut să precizeze că nu se pune problema introducerii unei noi taxe pentru proprietarii de autovehicule vechi.

„Este o discuţie, nu e vorba despre introducerea vreunei noi taxe, este o discuţie legată de cum descurajezi revărsarea de maşini vechi, de maşini mai vechi de 15-20 de ani în piaţa românească, maşinile de care ţările vestice vor să scape. Şi aici, încercăm să găsim şi sunt discuţiile pentru a găsi cea mai bună variantă pentru a nu mai încuraja ca România să fie un cimitir de maşini cum, din păcate, încă mai este cazul”, a declarat Dan Barna, sâmbătă, în judeţul Prahova, răspunzând unei întrebări.

Vezi și Samsarii de mașini second hand în atenția Poliției Române

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că Ministerul Transporturilor lucrează la o „propunere de descurajare” a înmatriculării autovehiculelor mai vechi de 15 ani, care sunt mai poluante, acesta afirmând că nu va fi vorba despre o taxă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele