Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții în Transilvania

1

Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere – în regiunile locuite de maghiari, printre care și Transilvania – deoarece Budapesta se concentrează pe finalizarea celor deja începute. În prezent, în afară de gazul rusesc care curge spre Budapesta, Viktor Orban a ”reușit” să dezechilibreze economia Ungariei cu o serie de măsuri populiste care au urcat rata inflației, devalorizând astfel forintul.

 

Primăria Sfântu Gheorghe urmează să amenajeze o parcare pe terenul destinat inițial construirii unui centru cultural şi pentru tineret în oraș, proiect care urma să fie realizat în asociere cu Consiliul Judeţean Covasna şi Fundaţia „Sapientia”, care beneficiază de sprijinul financiar al statului ungar, a anunțat primarul Árpád Antal, potrivit ziarului maghiar „Háromszék”, preluat de Hirado.

Ungaria a investit zeci de milioane de euro în proiecte din Transilvania, dedicate comunității maghiare: stadioane, școli, grădinițe, biserici, centre culturale.

Vezi și Reacția României la declarațiile despre rasele umane a lui Viktor Orban / Premierul Ungariei a vorbit din Tușnad

Orban, bani pentru voturi

Între 2017 și 2021, Guvernul maghiar a finanțat cu peste 70 de milioane de euro funcționarea Fundației Sapientia, care are ca prim scop funcționarea unei universități particulare maghiare independente în România. În momentul de față, Fundația controlează Universitatea Sapientia, care deține facultăți și mai multe terenuri în Cluj Napoca, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc și un centru de studii la Sfântu Gheorghe.

Fundația este condusă de Kato Bela, episcop al Eparhiei Reformate a Ardealului și un apropiat al conducerii UDMR.

Orban a investit masiv în Transilvania pentru votul românilor de etnie maghiară, radicalizați și cu viziuni rasiste și anti-românești și anti-rasiale.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele