Hackerii au atact birourile ONU

0
- Reclama -

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat miercuri că un „atac cu multe resurse” s-a desfăşurat vara trecută asupra infrastructurii IT a birourilor sale din Geneva şi Viena, potrivit DPA.

„Identificarea sursei oricărui atac informatic rămâne difuză şi nesigură, prin urmare nu putem indica vreun potenţial atacator specific, dar a fost, după câte se pare, un atac cu multe resurse”, a declarat presei la New York un purtător de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

„Ameninţarea unor viitoare atacuri continuă, iar Secretariatul ONU detectează şi răspunde zilnic la multiple atacuri de diferite niveluri de sofisticare”, a spus purtătorul de cuvânt. Biroul ONU pentru Drepturile Omului, care a fost una dintre ţintele atacului cibernetic, a precizat că hackerii au reuşit să acceseze ID-urile de utilizator ale angajaţilor săi şi dispozitivelor sale, dar nu au obţinut şi parolele.

„Deşi hackerii au accesat o parte închisă a sistemului nostru în iulie 2019, serverele de dezvoltare pe care le-au accesat nu aveau date sensibile sau informaţii confidenţiale”, a precizat într-un comunicat instituţia cu sediul la Geneva.

Citește și: Bilanțul epidemiei cu noul coronavirus a ajuns la 170 de morți în China

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele