Hackerii au spart reţeaua producătorului de cipuri AMD

0

RansomHouse, un grup de hackeri relativ nou, pretinde că a reuşit să intre în reţeaua internă a Advanced Micro Devices (AMD) şi să copieze o mare cantitate de date.

 

AMD pare a fi cea mai nouă victimă de profil înalt a hackerilor. Producătorul american de cipuri spune că investighează situaţia, după ce un grup de hackeri a anunţat că deţine în jur de 450GB de date ale companiei.

RansomHouse este un grup relativ nou pe scena infracţionalităţii cibernetice, însă, spun experţii, până acum toate atacurile pe care le-au anunţat au fost, ulterior, dovedite.

Din câte se pare, cei de la AMD nici nu au ştiut că au fost vizitaţi de hackeri, cu atât mai puţin ce tipuri de date au ajuns în posesia acestora. Compania a aflat de incident din anunţul public postat de hackeri, odată cu restul lumii.

MAE emite o atenţionare de călătorie pentru Spania

În anunţul lor, hackerii fac efectiv de ruşine compania americană pentru protecţia slabă a propriei reţele. Aceştia spun că, pentru o companie care se laudă cu securitatea produselor pe care le vinde, AMD nu prea ştie să se ocupe de propria securitate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele