Hidroelectrica investeşte 5,5 miliarde lei în următorii patru ani

Alexandru Ionescu

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, şi-a propus un plan de investiţii de 5,5 miliarde lei în următorii patru ani, a declarat joi Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, prezent la conferinţa „Focus Energetic”, care a precizat că va relua proiectul hidrocentralei de la Paşcani, propus spre abandon dar unde vor fi reanalizate soluţiile tehnice.

„Proiectul de la Paşcani a fost iniţial propus spre abandon. Odată cu reanalizarea soluţiilor tehnice şi recalibrarea devizului general al proiectului, am reuşit să ne încadrăm în valoarea estimată pe care o aveam aprobată de acţionari. Ca atare în săptămânile următoare se va semna contractul pe partea de construcţii de 140 milioane lei, care presupune reluarea acestui proiect, urmând apoi să finalizăm negocierile cu ceilalţi patru parteneri pe partea de echipamente hidromecanice şi pe partea electrică”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, prezent la conferinţa „Focus Energetic”.

La Paşcani, va fi construită o hidrocentrală de peste 11 MW.”Este în faza de contractare. Pentru a fi pusă în funcţiune hidrocentrala, mai trebuie făcute diguri de acumulare şi trebuie achiziţionate o parte din echipamente”, a precizat Badea.El a vorbit şi de planurile imediate privind proiectele de investiţii. Astfel, anul acesta va fi pus în funcţiune grupul 6 retehnologizat de 55 MW al hidrocentralei Stejaru.”De asemenea, suntem în negocieri avansate cu subsidiara noastră Hidroserv pentru contractarea serviciilor de modernizare la centrala de la Dej, este următoarea centrală de pe Oltul Mijlociu. Practic, odată cu această centrală, finalizăm modernizarea pe toate grupurile de acolo”, a mai spus el.

La Racoviţa se vor relua lucrările pe ceea ce înseamnă aducţiunea Poiana Mărului de 3.200 metri, unde lucrările au fost sistate în perioada de insolvenţă.

Citeste si...  FMI oferă Atenei, în anumite condiții, un aranjament standby de aproape două miliarde de euro

Citeşte şi: Memorandumul semnat în SUA – o altă ocazie ratată de România


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *