Hunor: demisiile din Parlament sunt ”populism ieftin”

0

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a calificat drept ”populism ieftin” gesturile liderului PSD, Marcel Ciolacu, şi parlamentarilor USR de a demisiona din Parlament pentru a nu beneficia de pensii speciale.

 

Declarația lui Hunor vine în contextul în care partidul pe care îl codice a susținut mai bine de trei ani aproape toate legile considerate ”penale”, legi propuse de binomul Liviu Dragnea – Călin Popescu Tăriceanu.

„Singura soluţie echitabilă şi corectă este, dacă vrem să vorbim despre pensiile speciale, ştergerea, abrogarea tuturor pensiilor, inclusiv pensiile magistraţilor şi pensiile foştilor securişti, ofiţerilor. Restul este un populism ieftin şi nu rezolvă absolut nimic. Trimiteţi-l pe domnul Ciolacu şi pe cei de la USR la doamna Violeta Alexandru de la Ministerul Muncii să le explice cum se calculează pensiile. Deci, ei nu renunţă la nimic. Aşa cum nu a renunţat domnul Ciolacu nici acum patru ani la nimic, când şi-a dat demisia cu o zi înainte de terminarea mandatului, nu va renunţa nici acum la nimic, nici el, nici cei de la USR”, a declarat Kelemen Hunor, la RFI.

El a adăugat că atunci când UDMR a propus abrogarea tuturor pensiilor speciale, inclusiv ale magistraţilor şi foştilor lucrători ai Securităţii, „USR a votat împotrivă”.

Dragnea, înconjurat de UDMR-işti! Cristian Tudor Popescu: Prima dată când îl vedem sub formă de urs panda

„Deci, asta este singura soluţie echitabilă şi corectă: ştergem toate pensiile speciale şi pensiile de serviciu, aşa cum am propus noi încă de anul trecut”, a transmis liderul UDMR.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, au anunţat luni că vor demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială.

De asemenea, parlamentarii USR au depus marţi solicitări de demisie din Legislativ începând cu data de 18 decembrie.

Citește și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele