Hunor și UDMR vor revizuirea Constituţiei

0

Kelemen Hunor a declarat că formaţiunea sa propune la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis revizuirea Constituţiei şi eliminarea ordonanţelor de urgenţă, cu excepţia situaţiilor de război şi calamităţi naturale.

Președintele UDMR pare reformist, dar înainte de alegerile europarlamentare formațiunea sa naționalistă a sprijinit toate inițiativele pro-penali ale PSD-ului. Membrii UDMR în comisia juridică a votat fără să comenteze toate inițiativele inițiate de Florin Iordache sau E. Nicolicea.

Citește și Iordache crede că ”neglijența în serviciu” este de sorginte comunistă

“Noi, ceea ce am susţinut şi înainte de referendum şi în timpul campaniei, şi în ziua votului vom susţine şi în continuare: e nevoie de revizuirea Constituţiei şi, bineînţeles, la ordonanţele de urgenţă noi credem că trebuie să fim mai curajoşi şi să facem un pas mai hotărât şi să eliminăm instituţia ordonanţelor de urgenţă din Constituţie şi lăsăm doar pentru caz de război şi calamităţi naturale. În rest, trebuie să redăm Parlamentului această funcţie de legiferare, pentru că Parlamentul este cel care legiferează, nu Guvernul. Şi dacă redăm această funcţie Parlamentului, poate reuşim – în timp, nu de la o zi la alta – să redăm şi credibilitatea Parlamentului, care în ultima perioadă, din varii motive, a avut de suferit”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, e nevoie de o nouă Constituţie, deşi nu există garanţia unei majorităţi favorabile demersului.

“Din punctul nostru de vedere, cea mai bună variantă ar fi o nouă Constituţie, asta spunem de ani de zile, decât să facem revizuiri pe ici, pe colo. Vom spune şi acest lucru, dar, sigur, nimeni nu are garanţia că există majoritate şi că există posibilitatea de a scrie o nouă Constiuţie, care, din punctul nostru de vedere, ar fi varianta cea mai bună. Aceste lucruri le vom susţine la Cotroceni”, a conchis Kelemen Hunor.

Citește cum După ce au slujit penalii, Hunor și UDMR nu mai vor PSD și ALDE

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta, marţi, cu PNL, USR şi UDMR pentru stabilirea “direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai”. Consultările vor începe la ora 12,00 cu delegaţia PNL, de la ora 14,00 fiind programate cele cu delegaţia USR şi de la 15,00 cu delegaţia UDMR.

Din delegaţia UDMR vor face parte Kelemen Hunor, liderii celor două grupuri ale UDMR din parlament şi preşedintele CRU, Rozalia Biro.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele