În anul 2023, în București vor apărea două noi parcuri: Parcul Liniei și Tudor Arghezi. Cum vor arăta aceste parcuri

1
- Reclama -

În anul 2023, în București vor fi realizate două noi parcuri în care oamenii să se poată plimba și relaxa. Mai precis, este vorba despre Parcul Liniei și despre Parcul Tudor Arghezi, scrie b365.ro

Anul acesta în București apar două noi parcuri

Cele două noi parcuri din București vor fi realizate de Primăriile Sectoarelor 4 și 6. Parcul Liniei (Sectorul 6), primul parc liniar din Capitală, urmează să fie realizat pe terenul unde se află o fostă linie de cale ferată ce nu mai este utilizată pe 20 de ani. Acesta se află între Cotroceni și Valea Cascadelor.

În ceea ce privește Parcul Tudor Arghezi (Sectorul 4), acesta va fi amenajat pe Bulevardul Metalurgiei. Mai precis, acesta se va afla vis-a-vis de cimitir. În ultimii ani, în zona respectivă au fost construite o mulțime de blocuri, însă spațiile verzi lipsesc, transmite HotNews.ro.

De asemenea, în anul 2023 urmează să fie consolidate malurile Lacului Herăstrău, iar Parcul Plumbuita urmează să fie modernizat. Pe lângă asta, există șanse să fie demarată restaurarea Parcului Carol.

Citește și: Nicușor Dan: parcare tip park & ride pentru viitoarea stație de metrou de lângă Șoseaua de Centură

- Reclama -

Primul parc liniar din Capitală va fi Parcul Liniei

Lucrările la prima etapă de amenajare a Parcului Liniei au fost începute în 2022, luna mai. Această primă etapă cuprinde zona aflată între Cora Lujerului și Gara Cotroceni, iar termenul pentru finalizarea este luna mai a anului 2023.

Parcul se va întinde de pe Bulevardul Doina Cornea, până pe Strada Valea Cascadelor. Acesta va fi amenajat unde era calea ferată de pe strada Liniei și pe terenul adiacent, ce are o lățime de 400 de metri.

Cum va arăta Parcul Liniei
Lucrările de amenajare

Primarul Ciprian Ciucu declara în 2022 pentru publicația HotNews.ro următoarele:

Acum lucrăm la faza I, va fi gata în mai. Faza I are 4 ha, de la Cora Lujerului până la Gara Cotroceni. Faza II este de la Gara Cotroceni până la bd. Doina Cornea, va avea o suprafață de 2,5 ha, vom începe lucrările în mai 2023.

Cea de-a III-a fază a amenajării acestui parc ar putea începe tot în anul 2023. Întregul proiect urmează să fie finalizat în în vara anului 2024, după cum a informat edilul din S6.

Parcul Tudor Arghezi, realizat într-o zonă unde fără spații verzi

Parcul Tudor Arghezi se va afla pe Bulevardul Metalurgiei, iar lucrările pentru realizarea acestuia au fost începute în luna februarie a anului 2022. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că lucrările vor dura 18 luni. Astfel că, acesta ar trebui să fie finalizat în vara acestui an.

În imaginile cu stadiul lucrărilor, publicate în luna noiembrie, se poate observa că acestea au avansat considerabil. În procesul de amenajare pentru acest parc, administrația publică a decis să înlăture cablurile de înaltă tensiune ce treceau pe deasupra sa.

Parcul urmează să se întindă pe 27.000 mp, iar în cadrul aceluiași proiect PS4 a decis să amenajeze și:

  • Un centru cultural care va avea:
    • Sala de spectacole,
    • Săli de conferințe,
    • Zonă de birouri,
    • Terasă circulabilă.
  • O parcare supraetajată.

Investiția totală pentru realizarea Parcului Tudor Arghezi este de circa 40 de milioane de lei.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele