În fruntea Filarmonicii “George Enescu” se face ” loc unui activist PSD-ist”

0

Mai multe personalităţi ale culturii române au semnat o petiţie de susţinere a managerului Filarmonicii “George Enescu”, Andrei Dimitriu, care a primit din partea comisiei MCIN de evaluare o notă insuficientă pentru continuarea activităţii.

Oamenii de cultură au adus şi argumente în sprijinul poziţiei lor. Directorul editurii Vremea, Silvia Colfescu, spune că “în starea de involuţie în care se află societatea noastră nu e de mirare că se vrea înlăturarea unui om care îşi face treaba”, iar Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, a scris pe Facebook că “eliminarea lui Andrei Dimitriu din fruntea Ateneului nu poate avea decât o singură finalitate: să facă loc unui activist PSD-ist”.

Pentru că Andrei Dimitriu (74 de ani), directorul general al Filarmonicii “George Enescu”, a primit, săptămâna trecută, din partea comisiei întrunite la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale un punctaj – 6,48 – insuficient continuării actualului proiect managerial, peste 300 de semnatari ai unei petiţii îl susţin şi îşi arată aprecierea.În urma evaluării, Andrei Dimitriu a depus o contestaţie la Ministerul Culturii. Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer Daniel Breaz, a declarat vineri, la o conferinţă de presă, că situaţia actualului manager de la Filmarmonica „George Enescu” va fi decisă după soluţionarea contestaţiei depuse de Andrei Dimitriu în urma evaluării primite. Printre susţinători se află: Norman Manea, Ana Blandiana, Stere Gulea, Christian Badea, Irina Iordăchescu, Dan C. Mihăilescu, Victor Rebengiuc, George Banu, Horia Roman Patapievici, Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Andrei Şerban, Gabriel Liiceanu, Magda Cârneci, Stelian Tănase.

Citește și: Producția Dacia în România se apropie de 100.000 de mașini după primele 3 luni

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele